Europe Direct piedalās Zemes dienas aktivitātēs

27.04.2011.

30. aprīlī vienlaicīgi ar Vislatvijas Lielo Talku un Elejas muižas parka teritorijas sakopšanu ar Europe Direct Informācijas centra atbalstu notiks koku stādīšana. Tiks uzsākta vēsturiskās koku alejas atjaunošana, iestādot Holandes liepas. Koku stādīšanā piedalīsies Jelgavas novada pašvaldības un Elejas pagasta pārvaldes darbinieki, Elejas bērnu un ģimeņu centra jaunieši un LLU studenti, kuri saņems informāciju par aktivitātēm un rīcību, ko katrs individuāli var darīt, lai mazinātu kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi.
Jau kopš 1990. gada 22. aprīlī Latvijā tiek svinēta Starptautiskā Zemes diena. Zemes dienas atzīmēšanu kā ikgadēju vides jautājumu aktualizēšanas pasākumu 1970. gadā ieviesa Amerikas Savienotajās Valstīs un tās galvenais mērķis ir atgādināt, cik trausla ir Zeme, un aicināt saglabāt tās dabisko vidi.

Aprīlis Eiropas Savienības mājā ir vides mēnesis, kura ietvaros sadarbībā ar kustību “Lielā Talka” 19. aprīlī notika diskusija „Latvija pasaules ekoloģijas okeānā”, kuru varēja vērot tiešraidē vortālā www.esmaja.lv
Diskusijā tika risināti jautājumi par to, kāda ir Latvijas un ikviena tās iedzīvotāja dzīve uz globālo klimatisko izmaiņu un katastrofu fona. Eksperti sniedza atbildes uz jautājumiem, kas arvien vairāk sāk nodarbināt cilvēku prātus, īpaši pēc pēdējās dabas katastrofas Japānā – klimata izmaiņas un dabas katastrofas pasaulē – kas vispār notiek? Vai mums Latvijā būtu jāsatraucas par globālām klimatiskajām izmaiņām un dabas katastrofām, kas notiek citās, šķietami attālajās pasaules valstīs? Un galu galā – kā ar saviem ikdienas paradumiem ikviens no mums varētu samazināt kaitējumu dabai un taupīt dabas resursus.



 



Iesakām