ES mājā atklāj karikatūru izstādi “Aci pret aci ar klimatu”

14.04.2011.

Trešdien, 13. aprīlī, Zviedrijas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Matss Stafansons Eiropas Savienības (ES) mājā atklāja karikatūru izstādi “Aci pret aci ar klimatu” (Facing the Climate), ļaujot uz klimatu pārmaiņu jautājumiem palūkoties ar Zviedrijas un Latvijas mākslinieku acīm. Izstāde ES mājas 1. stāvā būs apskatāma līdz 29. aprīlim.

Izstādē būs skatāmi mākslinieka, mūziķa un ilustratora Lūves Antela (Love Antell), politisko karikatūru autora un grāmatu ilustratora Magnusa Barda (Magnus Bard), grāmatu ilustratora Rībera Hansona (Riber Hanson), laikrakstu, bērnu grāmatu ilustratores un tiesvedību zīmējumu autores Helēnas Lindholmas (Helena Lindholm) un mākslas studentes Kārinas Sunvisones (Karin Sunvisson) darbi. Latviju izstādē pārstāvēs labi pazīstamā karikatūrista un ilustratora Gata Šļūkas, kā arī Daugavpils, Jūrmalas un Talsu mākslinieku darbi.

Projekts “Facing the Climate” aizsākās ANO Kopenhāgenas klimata konferences ietvaros 2009. gada decembrī, kad tajā tika demonstrēti 25 Ziemeļvalstu mākslinieku darbi, kas atspoguļoja viņu skatījumu un klimata pārmaiņu jautājumiem. Izstāde jau uzrunājusi cilvēkus gan Ziemeļvalstīs, gan Āzijā un Eiropā.

 Tāpat kā citi pasākumi, arī šis ES mājā apmeklējams bez maksas.



 



Iesakām