LLU studenti iepazīstas ES atbalsta iespējām jauniešiem

04.04.2011.

30. martā LLU Sociālo zinātņu fakultātē atkal tika runāts par studentiem un pasniedzējiem  ne tik ikdienišķām lietām – neformālo izglītību un jauniešu iniciatīvām, ko finansiāli var atbalstīt Eiropas Savienības programma ‘’Jaunatne darbībā’’.

Atkal tāpēc, ka informācijas centram Jelgavā Eirope Direct (EDIC)  izveidojusies laba sadarbība par informatīvo pasākumu kopēju organizēšanu. Katru gadu vairāku fakultāšu un kursu studentiem ir iespēja piedalīties nelielos semināros, kur notiek ne tikai programmas „Jaunatne darbībā” prezentācijas, bet apskata arī aktuālākos piedāvājumus jauniešiem dažādos kursos, apmācībās, projektu darbnīcās Latvijā un ārzemēs, uzzina jaunumus no  Eiropas Savienības mājas Rīgā, kas kļuvusi par īpaši draudzīgu skolēniem un studentiem.

30. martā nodarbību Tehniskās fakultātes  studentiem bija organizējusi asociētā profesore Daina Grasmane, kura jauniešiem pasniedz angļu valodu. Tā arī noderēja, iepazīstoties ar dažādiem informatīvajiem materiāliem un projektu dalībnieku iespaidu aprakstiem. Studenti izrāda arvien lielāku interesi par iespējām pašiem plānot un īstenot nelielus projektus. Šādu iespēju arī piedāvā programmas ‘’Jaunatne darbībā’’ akcija – Jauniešu iniciatīvas.

Informatīvos izdales materiālus pasākumam nodrošināja Jelgavas EDIC darbiniece Tabita Šķerberga, bet prezentāciju vadīja programmas „Jaunatne darbībā” reģionālais koordinators Edgars Paulovičs.

Kā pēc pasākuma atzīmēja Daina Grasmane, 1. un 2. kursa studentiem  šāda informācija ir ļoti noderīga. Nākošo tikšanās reizi vēl šopavasar plānojot, tēma varētu būt Projektu darbnīca jauniešu i iniciatīvām.
logo_jaunatne_darbība



 



Iesakām