23. martā Jelgavā notiks skolotāju talākizglītības seminārs „Brīnumainā Eiropa”

21.03.2011.

Šī gada 23. martā Jelgavā notiks skolotāju talākizglītības seminārs „Brīnumainā Eiropa”, kur vidējās izglītības mācību iestāžu skolotāji no Jelgavas un novada tiks iepazīstināti ar skolotāju politiskās izglītības darba burtnīcu, kā zināšanas par Eiropu apgūstamas radoši un aizraujoši. 

No 2011. gada janvāra sadarbībā ar Europe Direct informācijas centriem Latvijā (Ventspilī, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē, Madonā, Daugavpilī, Kuldīgā un Rīgā) tiek organizēti bezmaksas semināri, kuros ir aicināts piedalīties ikviens vidējo mācību iestāžu skolotājs. 

Semināru cikls ir turpinājums Konrāda Adenauera fonda un ES kopprojektam „Brīnumainā Eiropa”, kas tika realizēts no 2009. gada oktobra līdz 2010. gada augustam un kura laikā skolotāji no Latvijas, Igaunijas un Vācijas un ES eksperti izstrādāja metodiski didaktiskus materiālus par Eiropas Savienību, lai šīs zināšanas būtu apgūstamas radoši un interesanti. Pateicoties Konrāda Adenauera fonda iniciatīvai sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Jāna Tenisona institūtu (Igaunija), kā arī Eiropas Savienības finansiālajam atbalstam, 2010. gada oktobrī šie materiāli tika apkopoti un izdoti tāda paša nosaukuma darba burtnīcā.

Trešdien, 2011. gada 23. martā plkst. 10.00 Konrāda Adenauera fonds sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Direct Informācijas centru Jelgavā atklās skolotāju tālākizglītības semināru, kurā skolotājiem būs iespēja interaktīvā veidā iepazīties ar politiskās izglītības darba burtnīcu „Brīnumainā Eiropa”. Seminārā dalībnieki varēs iepazīties ar Eiropas Savienību, „izspēlējot” vairākus grāmatā piedāvātos vingrinājumus, lai papildinātu savas metodiskās prasmes saistībā ar zināšanām par ES un jauniegūto informāciju izmantotu savā pedagoga darbā.

Tuvāka informācija:
Tabita Šķerberga
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā vadītāja
tel. 63022093
e-pasts: tabita.skerberga@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām