Notiks iedzīvotāju diskusija „Es, Latvija un ES” par lauksaimniecību

14.01.2011.

2011. gada 15. janvārī no plkst. 10:00 līdz plkst.16:30 Sabiedriskās politikas centrā PROVIDUS, Alberta ielā 13, Rīgā, diskusijā par lauksaimniecību „Es, Latvija un ES” dažādu vecumu un profesiju iedzīvotāji no visiem Latvijas reģioniem vērtēs Eiropas Savienības kopējās lauksaimniecības politikas nākotni.

Diskusijas sākumā iedzīvotājiem būs iespēja uzzināt vairāk par kopējās lauksaimniecības politiku, kā arī zemnieku organizāciju un ekspertu viedokļiem par Eiropas Komisijas piedāvātajiem trim politikas reformas variantiem. Tad iedzīvotāji izvērtēs piedāvāto reformu spēcīgās un vājās puses, nonākot pie sava slēdziena, kurš no variantiem ir vēlamākais. Dienas beigās iedzīvotāju secinājumus vērtēs Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītājs Imants Viesturs Lieģis, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Armands Krauze, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Eiropas Komisijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāta pārstāvis Vladimirs Plahovs. Šajā daļā plkst. 15.00 aicināts piedalīties ikviens interesents.

 Diskusiju rīko Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS sadarbībā ar Eiropas Komisiju, turpinot diskusijas „Es, Latvija un ES”, kas notika 2010.gada septembrī 12 Latvijas pilsētās. Tajās 230 iedzīvotāji atzina laukus un lauksaimniecību kā vienu no jomām, kurās nepieciešami uzlabojumi. Iedzīvotāju vērtējumi tiks apkopoti un nodoti gan Latvijas, gan ES lēmumu pieņēmējiem, tajā skaitā Eiropas Komisijai, kas līdz 25.janvārim veic konsultācijas par kopējās lauksaimniecības politikas reformām.

 Diskusijas dalībnieki ir atlasīti pēc nejaušās atlases principa, kas nozīmē, ka viņi pārstāv visdažādākos viedokļus. Diskusijā piedalīsies arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Latvijas lauku forma un Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta pārstāvji.

 Papildu informācija:
Dace Akule                                                    
Sabiedriskās politikas centra PROVIDUS                
Eiropas politikas pētniece                              
Tālr. 67039258, 29443520                                         
akule@providus.lv                                         
http://eslatvijaunes.esmaja.lv



 



Iesakām