ES mājā aizsāk skolotāju semināru ciklu

15.12.2010.

17. decembrī plkst. 10.00 Konrāda Adenauera fonds sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā atklās skolotāju tālākizglītības semināru ciklu, kas norisināsies līdz 2011. gada maijam un interaktīvi iepazīstinās vidējās izglītības mācību iestāžu skolotājus ar politiskās izglītības darba burtnīcu „Brīnumainā Eiropa”. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, 1.stāvā (Rīgā, Aspazijas bulvārī 28).

No 2011. gada janvāra dažādos ES informācijas centros (EDIC) visā Latvijā (Ventspilī, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē, Madonā, Daugavpilī un Rīgā) paredzēti semināri, kuros aicināts piedalīties ikviens vidējo mācību iestāžu skolotājs, iepriekš piesakoties, jo dalībnieku vietu skaits ir ierobežots.

Semināru cikls būs turpinājums iepriekšējam Konrāda Adenauera fonda un ES kopīgajam projektam „Brīnumainā Eiropa”, kas tika realizēts no 2009. gada oktobra līdz 2010. gada augustam un kura laikā divdesmit Latvijas, Igaunijas un Vācijas skolotāji un ES eksperti izstrādāja metodiski didaktiskus materiālus par Eiropas Savienību, lai šīs zināšanas būtu apgūstamas motivējoši un ar interesi. Pateicoties Konrāda Adenauera fonda iniciatīvai un ES finansiālam atbalstam, 2010. gada oktobrī šie materiāli sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Jāna Tenisona institūtu (Igaunija) tika apkopoti un izdoti tāda paša nosaukuma darba burtnīcā.

Pirmajā seminārā 17. decembrī tā dalībnieki (pieteikšanās pasākumam jau beigusies) varēs iepazīties ar Eiropas Savienību, „izspēlējot” vairākus grāmatā piedāvātos vingrinājumus, lai papildinātu savas metodiskās prasmes saistībā ar zināšanām par ES un jauniegūto informāciju izmantotu savā pedagoga darbā un nodotu tālāk kolēģiem reģionos.

Pārējo semināru norises laiks un vieta tiks publicēta mēnesi pirms pasākuma Konrāda Adenauera fonda mājas lapā: www.kas.de/lettland. Kontaktpersona: Ieva Jēkabsone, tel. 6331266, e-pasts: ieva.jekabsone@kas.de.

Informāciju sagatavoja:

Konrāda Adenauera fonds
tel. +371 6331266
fax +371-67331007
mail: riga@kas.de



 



Iesakām