„Europe Direct” jau trešo gadu piedalās Grāmatu svētkos

06.09.2010.

Jau trešo gadu septembra sākumā „Europe Direct” Informācijas centrs piedalās Jelgavas novada un Ozolnieku novada grāmatu svētkos, kas šogad 3. septembrī notika Valgundē, Izglītības, kultūras un sporta centrā „Avoti”. Katru gadu šie svētki pulcē bibliotekārus, grāmatu lasītājus un aktīvos pagastu iedzīvotājus, kā arī skolēnus, sniedzot iespēju ne tikai iegādāties grāmatas tuvāk dzīvesvietai un bieži par zemāku cenu nekā grāmatu veikalos, bet arī piedalīties plašajā pasākumu programmā.

Svētkos ar savu stendu piedalījās arī „Europe Direct” Informācijas centrs, piedāvājot bezmaksas informatīvos materiālus par dažādām ES darbības jomām. Turklāt arī šajos svētkos „Europe Direct” Informācijas centrs sniedza īpašu prezentāciju pamatskolas skolēniem par Eiropas Savienības valstīm, to vēsturi, ģeogrāfiju, valodu daudzveidību, simboliem utt. Noslēgumā katram, kas noskatījās prezentāciju, bija iespēja griezt Eiropas laimes ratu un atbildēt uz jautājumiem, saņemot „Europe Direct” sagādātos suvenīrus. Jāatzīst, ka skolēniem, galvenokārt no Kalnciema vidusskolas, bet arī no Vilces pamatskolas, ir labas zināšanas par Eiropas Savienību, tomēr prezentācijā tika izklāstīti arī interesanti fakti, ko jaunieši dzirdēja pirmo reizi. Šādi pasākumi palīdz paplašināt redzesloku un veicina izpratni par Eiropas Savienības būtību.

„Europe Direct” centra darbinieki secinājuši, ka ikgadējie Grāmatu svētki ir patiešām laba iespēja izplatīt jaunākos informācijas materiālus bibliotekāriem un pagastu iedzīvotājiem, kam nav iespējas atbraukt uz Jelgavu. Arī nākamgad centra darbinieki plāno piedalīties Grāmatu svētkos, papildinot savu dalību ar radošiem un interesantiem elementiem.

Gramatu_svetki_Valgunde Gramatu_svetki Gramatu_svetki_1 Gramatu_svetki_2 Gramatu_svetki_3



 



Iesakām