Vides dienā iepazīst meža ekosistēmu dabas parkā “Tērvete”

16.11.2023.

Vides diena 1 Vides diena 2 Vides diena 3 Vides diena 4 Vides diena 5 Vides diena 6 Vides diena 7 Vides diena 8

14. novembrī Jelgavas novada Vilces pamatskolas skolēnu grupa – 21 audzēknis un divi pedagogi devās uz Dabas parku “Tērvete”, lai piedalītos Vides dienā.
A/S Latvijas valsts mežu Tērvetes dabas parks sniedz iespēju skolēniem apgūt dabas zinības par mežu, dodoties LVM meža ekspedīcijā. Nodarbības un ekspedīcijas laikā skolēni pielietoja dabas zinībās un matemātikā iegūtās zināšanas, tā apzinoties un izprotot cilvēka ietekmi uz meža ekosistēmu, kā arī veica praktiskus uzdevumus augu un dzīvnieku atpazīšanā.
Šādi tiek apvienota aktīva atpūta dabā ar mācībām meža vidē, tās pieskaņojot konkrētam dalībnieku vecumam un interesēm.
Dabas parks aptver vairāk nekā ar 1200 hektāru platību, tas pamatoti uzskatāms par plašāko parku Ziemeļeiropā. Līdz ar to teritorija ir bagātīga arī ar uzskates līdzekļiem. Šeit ir ne tikai mežinieku darbu raksturojošie instrumenti, bet arī ragi, nagi, astes un citi uzmanību piesaistoši meža tematiku ilustrējoši materiāli. Vides izglītības aktivitātes lielākoties noris dabas parkā izveidotajā brīvdabas Zaļajā klasē. Tur ne vien katrs individuāli var iepazīties ar ilustratīvu informāciju un rūpīgi atlasītiem dabas faktiem par tādām tēmām kā mežs un dzīvnieki, bet grupā iepriekš pieteikties tematiskām nodarbībām. Tas palīdz saprast, ka mežam vajadzīgas ne tikai rūpes daudzu desmitu gadu garumā, bet arī zināšanas, kā arī tiek kliedēta pārliecību, ka mežs ir baisa vieta. Jo biežāk esam dabā – jo vairāk tajā jūtamies labi un saprotam labāk arī mežu.



 



Iesakām