Eiropas diena un Prasmju svētki Rīgā

10.05.2023.

Šī gada Eiropas dienā piedzīvojām patiesus Eiropas svētkus, divām Jelgavas novada skolām – Kalnciema vidusskolas un Teteles pamatskolas vecāko klašu audzēkņiem piedaloties Eiropas Prasmju svētkos Eiropas mājā un diskusijā pie LR Saeimas “Pieredze, kas izmainīja dzīvi”.
Vispirms skolēni devās vizītē uz Saeimu, iepazīstoties ar tās telpām un darbību. Vizītes noslēgumā pie Saeimas bija iespēja piedalīties diskusijā par pieredzi, kas maina dzīvi. Saeimas priekšsēdētājs E. Smiltēns uzsvēra, ka šis gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par Eiropas Prasmju gadu, un būtisks Eiropas Savienības mērķis ir veicināt nodarbinātību, tālākizglītību un digitālo prasmju apguvi sabiedrībā un jauniešu integrāciju darba tirgū.
Iedvesmojošos pieredzes stāstos ar jauniešiem dalījās gleznotājs Mareks Odumiņš, Jaunsardzes pārstāve Elza Strupiša, Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis un mūziķe Katrīna Gupalo.
Savukārt pēcpusdienā  jaunieši izbaudīja Eiropas Prasmju svētkus ES mājas pagalmā un iekštelpās, kas bija piepildīt ar stāstiem un priekšnesumiem, iepazīstinot ar dalībvalstu tradīcijām, aktivitātēm, kas atklāj gan valstu dažādību, gan vienotību un solidaritāti, kā arī ar dažādām prasmēm. Aktivitāšu virkni aizsāka Zviedrijas kā prezidējošās valsts lepnuma mirkļi, kam sekoja pārējās Eiropas Savienības valstis. Plānotā programma ļāva daudzveidīgi iepazīt Eiropu – dejas, dziesmas, spēles, arhitektūru, modi, ēdienus, sporta veidus, piedzīvojumu iespējas un citas šķautnes, kas atklājās sarunās, radošajās darbnīcās, turnīros, filmās, konkursos, valodas apguvē u.c. aktivitātēs. Ikviens šeit varēja atrast sev piemēroto, lai sajustu īstu Eiropas dienas garšu!

Eiropas diena 6 Eiropas diena 1 Eiropas diena 2 Eiropas diena 3 Eiropas diena 4 Eiropas diena 5 Eiropas diena 7 Eiropas diena 8 Eiropas diena 9 Eiropas diena 10



 



Iesakām