Zemes dienas un Eiropas dienas ieskaņā “Eiropas zaļajam kursam pa pēdām”

24.04.2023.

21. aprīlī Jelgavas novada aktīvie jaunieši piedalījās Zemes dienas un Eiropas dienas ieskaņas pasākumā ar virstēmu – Eiropas zaļais kurss, akcentējot dabas bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi ekosistēmā. Vispirms Ķemeru Nacionālā parka dabas centrā notika tikšanās un diskusija ar Eiropas Parlamenta deputāti Daci Melbārdi un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Zani Petri, kā arī Eiropas kopienas mesesamkopa.eu jauno līderu programmas dalībnieci Laimu Adijāni, kura dalījās ar savu viedokli par jauniešiem un zaļo dzīvesveidu un par mesesamkopa.eu kopienas iespējām jauniešiem, novadot nelielu konkursu ar mesesamkopa.eu balvām. Pēc šīs tikšanās Dabas aizsardzības pārvaldes ekspertu vadībā varēja iepazīt dabas centra “Meža māja” ekspozīcijas un aplikācijas par dzīvniekiem un putniem.  Dienas turpinājumā jaunieši iesaistījās Lielās talkas aktivitātē – labais darbs dabai jūras piekrastē – cīņā ar invazīvo sugu krokaino rozi Jaunķemeru kāpās. Noslēgumā jaunieši devās pārgājienā pa Lielā Ķemeru tīreļa laipu, iepazīstot purvu ekosistēmas.
Pasākums tika organizēts sadarbībā ar Eiropas Parlamenta biroju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, lai dotu jauniešiem iespēju labāk iepazīt ES centienus veidot zaļu, digitālu un konkurētspējīgu, taisnīgu un prasmīgu Eiropu, kas būtu arī spēcīga, izturētspējīga un droša. Šā gada Eiropas diena īpaši izgaismo arī 2023. gadu kā Eiropas Prasmju gadu, kurš sāksies 9. maijā.

Vairāk informācijas EP biroja mājas lapā
https://www.europarl.europa.eu/latvia/lv/pasakumi/2023-gads/pasakumu-serija-latvijas-regionos.html

Eiropas_diena kvadrats Eiropas diena 1 Eiropas diena 2 Eiropas diena 3 Eiropas diena 4 Eiropas diena 5 Eiropas diena 6 Eiropas diena 7 Eiropas diena 8 Eiropas diena 9 Eiropas diena 10 Eiropas diena 11 Eiropas diena 12 Eiropas diena 13 Eiropas diena 14 Eiropas diena 15 Eiropas diena 16 Eiropas diena 17 Eiropas diena 18 Eiropas diena 19



 



Iesakām