Jelgavas novada jaunieši gūst iedvesmu Eiropas Jaunatnes gada aktivitātēm

07.04.2022.

Lai veicinātu aktīvu savas valsts un Eiropas Savienības pilsonības apzināšanos, jauniešu izpratni par Eiropas Jaunatnes gadu 2022. un plašāku iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos, EUROPE DIRECT centrs Jelgavā š.g. 5.aprīlī organizēja Jelgavas novada jaunatnes darbinieku pieredzes apmaiņas braucienu uz Rīgu.
Pasākumu Eiropas mājā ievadīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas Zanes Petres uzruna, iezīmējot Eiropas Savienības prioritātes, kas ir aktuālas jauniešiem. Turpinājumā Latvijas Jaunatnes Padomes pārstāve Marija Cīrule jauniešus informēja par to, ko sagaidīt no Eiropas Jaunatnes gada un kā iesaistīties tā aktivitātēs. Eiropas Parlamenta biroja Latvijā pārstāve Elvīra Lapsa sniedza informāciju par Konferences par Eiropas nākotni un Eiropas kopienas “Mēs esam kopā” iespējām.
Turpinājumā jauniešus uzrunāja un iedvesmoja MOT vēstneši Ilze Paidere-Staķe un Marta Voicehoviča. MOT ir motivācijas programma skolu jauniešiem, MOT vēstneši ir spilgti un atpazīstami savu jomu pārstāvji (sportisti, mūziķi, TV personības u.c.), kuru pārliecība saskan ar MOT vērtībām – drosme dzīvot, drosme rūpēties, drosme pateikt nē. Savukārt, pasākuma noslēgumā bija tikšanās ar LR Saeimas deputātu Mārtiņu Šteinu, kurš ir gan gados jaunākais Saeimas deputāts, gan jaunatnes NVO aktīvists un atbalstītājs. Viņš informēja arī par Jauniešu Saeimu, kas ir parlamenta projekts, lai dotu jauniešiem iespēju paust un aizstāvēt savas idejas, kā arī tuvāk iepazīt deputātu darba ikdienu.
Noslēgumā jaunieši devās iepazīšanās ekskursijā uz LR Saeimu.

ES maja jauniesi 001 ES maja jauniesi 01 ES maja jauniesi 02 ES maja jauniesi 03 ES maja jauniesi 04 ES maja jauniesi 05 ES maja jauniesi 06 ES maja jauniesi 07 ES maja jauniesi 08 ES maja jauniesi 09 ES maja jauniesi 10 ES maja jauniesi 11 ES maja jauniesi 12 ES maja jauniesi 13 ES maja jauniesi 14 ES maja jauniesi 15 ES maja jauniesi 16 ES maja jauniesi 17 ES maja jauniesi 18



 



Iesakām