Starptautiskajā sieviešu dienā akcentē sieviešu spēku un vienotību

14.03.2022.

Lai uzsvērtu Eiropas Savienības ieguldījumu dalībvalstu attīstībā – reģionos, valstīs un to nākotnē, kā arī akcentētu sieviešu lomu un līdzdalību Eiropas notikumos, EUROPE DIRECT centrs Jelgavā 11. martā rīkoja ikgadējo Starptautiskās Sieviešu dienas pasākumu.

EUROPE DIRECT vadītāja Tabita Šķerberga savā prezentācijā iezīmēja svarīgākos šī gada centra darbības virzienus saistībā ar Konferenci par Eiropas nākotni, zaļo kursu un Eiropas Jauniešu gadu. Pasākumā ar stāstījumu uzstājās Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele – dedzīga latviete un dedzīga eiropiete. Marta Rībele ir studējusi politikas zinātnes, darbojusies vairākos Latvijas masu medijos, savu dzīves aicinājumu apzinājusies jau jaunībā – tā ir interese par Eiropas Savienību. Marta aicina apzināties un izmantot priekšrocības, ko sniedz Latvijas dalība ES – gan finanšu pieejamību, gan drošības aspektus. Tāpat Marta savā prezentācijā uzsvēra sieviešu lomu sabiedrībā, politikā, ES jautājumos, aicinot apzināties savu spēku un solidaritāti.

Pasākuma muzikālajā daļā klātesošos priecēja grupa Carnival Youth ar programmu Naivais Kukū. Grupas dalībnieki ir jaunieši, kas koncertam tika izvēlēti atbilstoši šī gada prioritātei – Jauniešu gads un kas pierāda, ka ar degsmi, ticību, radošu un nerimstošu darbu ir iespējami panākumi arī agrīnā dzīves posmā.

Video interviju ar Martu Rībeli varat noskatīties https://www.facebook.com/ltvzinas/videos/412598167149209

Aicinām sekot līdzi EDIC aktivitātēm un aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un Latvijā mājas lapā www.edic.jrp.lv.

Sieviesu diena 1 Sieviesu diena 2 Sieviesu diena 3 Sieviesu diena 4 Sieviesu diena 5 Sieviesu diena 6 Sieviesu diena 7

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām