Europe Direct projekta noslēguma pasākumi

29.04.2021.

Ir noslēdzies kārtējais piecu gadu uzsaukuma cikls, un Europe Direct informācijas centrs Jelgavā aprīlī rīko pēdējos projekta pasākumus.

Atzīmējot starptautisko Zemes dienu, 22. aprīlī kopā ar Jelgavas novada jauniešu koordinatoriem tika atjaunota vēsturiskā liepu aleja Lielplatones muižas parkā un pieredzējušā arborista Gvido Leiburga vadībā Mīlestības alejā iestādītas 10 jaunas Holandes liepas. Tāpat arborists bija sagatavojis aizraujošu foto orientēšanās spēli, lai jaunieši labāk iepazītu parka dabas vērtības. Tika meklēti un arī atrasti dižkoki, daži no tiem marķēti un nu lepojas ar dižkoka zīmīti. Eiropas Zaļais kurss reālajā dzīvē ir patiesi interesants!

Savukārt, 27. aprīlī Elejas muižas parkā Europe Direct Informācijas centrs par ilggadēju, pašaizliedzīgu un radošu darbību senioru iesaistīšanā, aktivitāšu organizēšanā un koordinēšanā godināja Jelgavas novada senioru koordinatorus un novada pašvaldība piešķīra tiem Pateicības rakstus „Senioru atbalsta plecs Jelgavas novadā 2020”.

Pateicības rakstus saņēma sekojoši novada senioru koordinatori:

Elejas pagasts – Eleonora Martinaite un Skaidrīte Kiela
Glūdas pagasts – Maiga Marcinkēviča
Jaunsvirlaukas pagasts – Jeļena Ankudoviča
Kalnciema pagasts – Valentīns Toleiķis
Lielplatones pagasts – Aija Melngalve
Līvbērzes pagasts – Sandija Prince
Platones pagasts – Rasma Krauze
Sesavas pagasts – Margarita Voitkāne
Svētes pagasts – Edīte Šeļikova, Broņislava Dzene un Rita Veidemane
Valgundes pagasts – Lida Dulberga un Ingūna Skutele
Vilces pagasts – Broņislava Berga
Vircavas pagasts – Sarmīte Ļūmane un Taiga Rafaela
Zaļenieku pagasts – Helēna Saukāne
Jelgavas novads – Inta Savicka.

Par pasākuma muzikālo fonu rūpējās grupa Tirkizband, izpildot mīļas un sirdij tuvas latviešu melodijas.

Projekta noslēgumā ir sagatavoti arī nelieli video ar ieskatu vairāku novada saimniecību darbībā – z/s Dzērves atklāj garšas noslēpumus, audzējot un pārstrādājot tomātus, z/s Dārziņi-2 rūpējas par veselību un sniedz ieskatu garšaugu, ārstniecības augu un ziedu audzēšanā, pārstrādē, kosmētikas izgatavošanā un dabīgo pirts lietu preču ražošanā, biedrība “Novada mantojums” iepazīstina ar plāniem Svētes pils un dārza atjaunošanai, Luīze Zemīte apliecina radošumu, stāstot par oriģinālu un personalizētu dāvanu un rotaļlietu izgatavošanu. Video tiks popularizēti kā novada uzņēmēju pieredzes un iedvesmas stāsti. Var piebilst, ka šie uzņēmēji ir piesaistījuši ES fondu līdzekļus darbības attīstībai.

Pasākumi un aktivitātes notika, ievērojot epidemioloģiskās prasības un noteikumus.

Ar 1. maiju sākas jaunais projekta uzsaukuma cikls un Europe Direct centrs Jelgavā ir saņēmis EK līdzfinansējumu nākamajiem pieciem darbības gadiem.

Uz tikšanos pasākumos!



 



Iesakām