Starptautisko sieviešu dienu šogad atzīmē savādāk

09.03.2021.

Savādākā formātā kā parasti – zoom platformā – 8.martā notika gadskārtējais Europe Direct Infomācijas centra (EDIC) Jelgavā organizētais Starptautiskās sieviešu dienas pasākums, kas pulcēja vairāk kā 100 virtuālu dalībnieku no Jelgavas novada.
Pasākumā ar prezentāciju un stāstījumu uzstājās Eiropas Latviešu apvienības valdes priekšsēdētāja Elīna Pinto. Kā par savu lekciju Facebook.com stāsta Elīna pati: “Rietumu sociāldemokrātijas tradīcijās pie mums Berlīnē šodien bija svētku diena, vīrs aizkulisēs darbojās ar bērniem, kā jau šādā dienā (un ne tikai) pienākas, un man bija iespēja pateikt atzinīgus vārdus visām Jelgavas novada dāmām, kuras aizvadītajā gadā ieguldījušas vēl vairāk rūpju kā citkārt, un vīriešiem, kuri ir mums snieguši atbalstu un brīvības sajūtu. Biju arī aicināta dalīties ar savu stāstu par to, kā manā dzīvē – mājās, darbā, idejās – ir savijusies Latvija un Eiropa, un mums visiem būtiskās vērtības – veselība un drošība, izglītība un līdzatbildība. Tur, kur izaicinājumi sniedzas pāri Latvijas robežām, vairāk Eiropas ir pareizā atbilde – un ar gudrām partnerībām, spējīgiem valstsvīriem un arvien vairāk valstsdāmām (!), kā arī ar stiprajiem un radošajiem Latvijas cilvēkiem – mēs varam būt starp Eiropas kursa noteicējiem.” Elīna bijusi cilvēktiesību eksperte ANO un ES, Drošības un ārpolitikas padomniece ES ārlietu dienestā, starptautiska vēlēšanu novērotāja Nigērijā, Kenijā, Ruandā un Togo, Eiropas Komisijas tulks Briselē un Luksemburgā, Valsts prezidenta padomniece, tāpēc jo īpašāk skan viņas atziņa “Eiropa nav vietvārds vai lamuvārds, tā ir latvisks piederības un darbības vārds”. To mums katram vajadzētu censties piepildīt ar savām domām, darbiem un vārdiem.

Tāpat prezentāciju par EDIC 8. marta aktivitātēm kopš 2009. gada sniedza EDIC Jelgavā projekta vadītāja Tabita Šķerberga, fotogrāfiju kolāžā iezīmējot katra gada pasākuma lektorus, viņu stāstījumu, kā arī uzaicinātos muzikālos izpildītājus.

Pasākuma noslēdzošajā – muzikālajā – daļā klātesošos ar Lielvircavas muiža ierakstītu video koncertu priecēja grupa Tirkizband, izpildot gan senākas, gan jaunas, bet visiem sirdij tuvas dziesmas, radot svinīgu un skaistu svētku noskaņu.

Aicinām sekot līdzi EDIC aktivitātēm un aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un Latvijā mājas lapā www.edic.jrp.lv.

Svētku koncertu skatīt šeit

Skatīt prezentācijas:

Sieviesu dienas tradicijas EDIC 2021

Jelgavas novads EPinto

afisa 8marts_1 8marts_2 8marts_3 8marts_4 8marts_5

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām