Noslēdzies Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu konkurss “Eiropas izcilie mākslinieki”

18.12.2020.

Neskatoties uz COVID-19 ierobežojumiem un attālināto mācību procesu, Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi paveikuši ievērības cienīgu darbu, piedaloties Europe Direct Informācijas centra Jelgavā iniciētā konkursā “Eiropas izcilie mākslinieki”. Tā laikā jau no pavasara bērni un jaunieši veidoja Eiropas pazīstamu un mazāk pazīstamu autoru darbu kopijas. Pēc vasaras brīvlaika rudens pusē darbi tika pabeigti un pieslīpēti, tagad tie apkopoti un izstādīti krāšņā un interesantā izstādē Zaļenieku Kultūras namā, kas būs apskatāma līdz 30. janvārim.
Šajā gadā konkursā piedalījās 103 audzēkņu darbi no septiņiem mācību punktiem.
Audzēkņus konkursam sagatavoja 11 pedagogi: Anita Antoņeviča, Inga Berga, Dita Veģe, Ilze Launaga, Krista Levica, Signe Kukare, Liene Āboma, Ilona Mellupa, Luīza Oļševska, Dina Freimane, Inita Vilka.
Darbus vērtēja neatkarīga žūrija:
Gundega Liepa, Rundāles pils monumentālās glezniecības restauratore, profesionālās izglītības pedagogs
Dace Vīpule – Kuļika, Zaļenieku Komerciālās un amatniecības vidusskolas mācību darbnīcu “Restauratoru nams” vadītāja.

Tā kā konkursa noslēguma pasākums klātienē nevarēja notikt pulcēšanās ierobežojumu dēļ, izstādes atklāšanā tika uzņemts video ar laureātu rezultātu paziņošanu un nelielu koncertu. Konkursa dalībnieki individuāli savos mācību punktos saņēma Europe Direct Informācijas centra balvas un Eiropas informatīvos materiālus.

Priecājamies par veiksmīgo sadarbību ar Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolu – darbīgajiem audzēkņiem un radošajiem pedagogiem!

Video pieejams šeit:
https://www.youtube.com/watch?v=6or5aOTB7rY&feature=emb_logo

Video autori:
Kamera Edgars Pogožeļskis
Montāža Roberts Pogožeļskis

eiropas_izcilie_makslinieki



 



Iesakām