„Europe Direct” sagādā svētkus Jelgavas novada sievietēm Starptautiskajā sieviešu dienā

10.03.2010.

Šī gada 8.martā par godu Starptautiskajai sieviešu dienai Jelgavas „Europe Direct” informācijas centrs Jelgavas novada pašvaldības zālē rīkoja pasākumu „Eiropa sievietēm”. Pasākuma ideja tika aizgūta no Vīnes „Europe Direct” informācijas centra vadītājas, kas pagājušajā gadā viesojās Latvijā un informēja par veiksmīgu šāda pasākuma rīkošanu Austrijā.
Pasākumā uzstājās Jelgavas novada pašvaldības starptautisko projektu speciāliste Baiba Traidase ar prezentāciju par dzimumu vienlīdzību un tiesībām Eiropā, daloties iespaidos pēc apmācību kursa Austrijā, kurā piedalījās pārstāvji no 11 valstīm. Psiholoģe Daina Reinfelde uzrunāja klātesošos par dažādajām sieviešu lomām un par to, kā sieviete tiek vērtēta sabiedrībā. Savukārt, modes nama „Tēma” komanda vadītājas Daigas Latkovskas vadībā demonstrēja veidus, kā lietišķu, melnu kleitiņu var transformēt dažādām situācijām un pasākumiem, kā arī sniedza arī vērtīgus ieteikumus lietišķās etiķetes ievērošanai apģērbā.
Pasākumu ar muzikālu priekšnesumu papildināja „Bērnu un Jauniešu mūzikas kluba” vadītājs Endijs Rozenbergs, kas dziedāja dziesmas latviešu, krievu un angļu valodās, tādējādi savienojot tagadni ar pagātni un nākotni.
Pasākuma noslēgumā Jelgavas novada pašvaldības vīrieši „Europe Direct” izglītības un jaunatnes lietu koordinatora Edgara Pauloviča vadībā bija sarūpējuši priekšnesumu, kurā tika lasīta dzeja, demonstrēta vīru deja un dziedāta dziesma kā veltījums visām sievietēm.
Pasākumu apmeklēja vairāk kā 80 dalībnieki – gan sievietes, gan vīrieši no Jelgavas novada, Vilces, Glūdas, Jaunsvirlaukas, Līvbērzes, Lielplatones un Platones pagastiem. Visi piedalījās loterijā, kurā tika izlozēta soma ar „Europe Direct” suvenīriem. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar jaunākajiem informatīvajiem bukletiem par Eiropas Savienību.

Foto no pasākuma:
8_martts_007 8_martts_010 8_marts_019 8_marts_025 8_marts_028 8_marts_069 8_marts_089 8_marts_091 8_marts_110

Birkas: , , ,



 



Iesakām