Jelgavas novada projektu speciālisti uzzina par būvniecības jautājumiem un publicitātes prasībām ES projektu īstenošanā

01.03.2010.

Š.g. 25.februārī Izglītības un aktivitāšu centrā „Līdumi” notika seminārs „Būvniecības projektu dokumentācija un publicitātes prasību ievērošana ES projektu sagatavošanā”, ko organizēja EK „Europe Direct” Informācijas centrs Jelgavā.
Pirms mēneša, 28.janvārī, „Europe Direct” informācijas centra pārstāvji piedalījās Jelgavas novada pašvaldības Projektu nodaļas organizētājā informatīvajā seminārā novada projektu speciālistiem, lai informētu par „Europe Direct” Informācijas centra aktivitātēm un noskaidrotu interesējošos tematus plānotajām apmācībām februārī.
buvniecibas-projektu-dokumentacija
Kā viens no vēlamajiem tematiem vairākkārtīgi tika minēti būvniecības jautājumi, jo Jelgavas novada pašvaldības teritorijā šobrīd tiek īstenoti vairāki infrastruktūras projekti, kas tiek finansēti no Eiropas Reģionālā attīstības fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda u.c., līdz ar to ir aktuāli jautājumi, kas saistīti ar būvniecības normatīvu ievērošanu ES līdzfinansētu projektu īstenošanā. Tāpat tika aktualizēts arī jautājums par publicitātes prasību ievērošanu, kas ir ļoti būtiski, lai iedzīvotāji uzzinātu, ka projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.
Semināru apmeklēja 25 Jelgavas novada projektu speciālisti un pagastu pārvaldnieki. Jelgavas novada būvinspektors Andris Ziemelis klātesošos informēja par dokumentu hierarhiju, kas jāievēro, uzsākot būvniecības procesu no idejas līdz īstenošanai. Ir skaidrs, ka ir ļoti daudz normatīvo aktu, kas jāievēro, lai šis process noritētu veiksmīgi un atbilstu visām Latvijas un ES noteiktajām normām. Savukārt, projektēšanas biroja SIA „Namejs Pluss” pārstāve Inese Brakanska informēja par projektēšanas procesa norisi.
Uz semināru tika uzaicinātas arī pārstāves no Vides ministrijas – Iveta Umule un Maija Gleizde, lai informētu projektu speciālistus par ministrijas kompetencē esošajām programmām un projektu konkursiem. Tas Jelgavas novadam ir īpaši aktuāli, jo ir uzsākta vairāku ūdenssaimniecības, kā arī energoefektivitātes paaugstināšanas jomā, izmantojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējumu.
Semināra noslēgumā Zemgales plānošanas reģiona ES Struktūrfondu informācijas centra vadītāja Mairita Pauliņa ar praktisku piemēru palīdzību skaidroja un demonstrēja publicitātes prasības ES projektu īstenošanā, īpašu uzmanību pievēršot ES Struktūrfondiem.
Kā atzina semināra dalībnieki, informācija bija aktuāla, praktiska un noderīga turpmākajā darbā.

Birkas: , , , , ,



 



Iesakām