Grāmatu svētkos – diskusija par Latvijas iespējām un izaicinājumiem Eiropas Savienībā

23.08.2017.

Vasaras izskaņā 19. augustā Sesavas pagastā Kultūras namā notika Jelgavas un Ozolnieku novadu Grāmatu svētki. Šogad Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā aktīvi iesaistījās pasākuma organizēšanā, nodrošinot paneļdiskusijas norisi par tēmu “Latvija un Eiropa – iespējas un izaicinājumi tuvākajos gados”. Paneļdiskusiju vadīja biedrības “Eiropas kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš, tajā piedalījās Latvijas Universitātes profesore Skaidrīte Lasmane, rakstnieks Otto Ozols un Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs Ņikita Kazakevičs. Paneļdiskusija veidojās ļoti interesanta un saistoša, skarot gan Latvijas tautsaimniecības attīstību vēsturiski un šodien, gan diskutējot par Latvijas un Eiropas kopīgām vērtībām, gan  apspriežot pašlaik “karstās” tēmas saistībā ar migrāciju un terorismu. Klātesošie uzzināja arī par ES atbalstu uzņēmējdarbībai, minot veiksmīgus piemērus no Jelgavas biznesa inkubatora pieredzes. EDIC uzdāvināja nesen izdoto grāmatu “Latvijas tautsaimniecības vēsture”, kas ir daudzpusīgs, izvērsts pētījums par Latvijas ekonomiku pēdējos 150 gados, lielākajām Jelgavas novada bibliotēkām – Kalnciema un Elejas.
Savukārt jaunākajiem pasākuma dalībniekiem bija iespēja pilnveidot savas zināšanas par Eiropas Savienību, saliekot puzles un risinot atjautības uzdevumus. Abu novadu bibliotekāri kā katru gadu saņēma jaunāko ES informatīvo bukletu komplektu un Europe Direct suvenīrus.
Grāmatu svētkos tradicionāli piedalās izdevniecības ar jaunākajām grāmatām un grāmatu autori. Pirmo reizi Grāmatu svētkos darbojās Brīvdabas bibliotēka, kurā lasītāji dāvināja savas izlasītās grāmatas, savukārt varēja saņemt kāda cita atnestu grāmatu.

Gramatu_svetki_2017 Gramatu_svetki_2017_1 Gramatu_svetki_2017_2 Gramatu_svetki_2017_3 Gramatu_svetki_2017_4 Gramatu_svetki_2017_5 Gramatu_svetki_2017_6

Foto no pasākuma: http://www.jelgavasnovads.lv/lv/galerijas/721/gramatu-svetki-sesava/



 



Iesakām