Jelgavas novada pašvaldībā godina ģimenes tradīcijas un apbalvo vecmāmiņas un vectētiņus

12.12.2016.

Šogad aprit jau pieci gadi kopš Europe Direct informācijas centrs un Jelgavas novada pašvaldība organizē konkursu vecvecāku sniegtās pieredzes un novērtētās aktivitātes atzinībai. Turpinot aizsākto tradīciju, svinīgā pasākumā šoreiz 2. decembrī Līvbērzes kultūras namā tika sumināti vecvecāki no katra pagasta, kurus konkursam “Sirdsgudrā vecmāmiņa/sirdsgudrais vectētiņš” izvirzīja viņu mazbērni vai bērni par dzīvē sniegtajiem padomiem.
No pieteiktajiem dalībniekiem katra pagasta pārvalde izvirzīja savus pretendentus – kopā 13 sirdsgudrās vecmāmiņas un sirdsgudros vectētiņus:
Tamāru Dunces kundzi no Elejas pagasta
Danutu un Valdi Švolmaņus no Glūdas pagasta
Airu Treigūtes kundzi no Jaunsvirlaukas pagasta
Mirdzu un Miervaldi Šukterus no Kalnciema pagasta
Natāliju un Valēriju Orlovus no Lielplatones pagasta
Mārīti Fiļimonovas kundzi no Līvbērzes pagasta
Vinetu Dorofejevas kundzi no Platones pagasta
Līgu un Jāni Bērziņus no Sesavas pagasta
Sarmīti Zakovicas kundzi no Svētes pagasta
Ritu Kovaļevskas kundzi no Valgundes pagasta
Aldonu Babres kundzi no Vilces pagasta
Miroslavu Zajankovskas kundzi no Vircavas pagasta
Lolitu Barvidas kundzi no Zaļenieku pagasta.

Iesūtītās vēstules apliecina, ka visvairāk mazbērni un bērni novērtē tieši kopā pavadīto laiku – svētku svinēšanu, jaunu prasmju apgūšanu, došanos ceļojumos un pasākumu apmeklēšanu.

Pasākumu organizē Europe Direct informācijas centrs sadarbībā ar Jelgavas novada Labklājības pārvaldi un novada Senioru biedrību, lai veicinātu starppaaudžu pieredzes apmaiņu, ģimenisku saišu stiprināšanu, dzimtas kultūras vērtību nodošanu un jaunākās paaudzes ciešāku emocionālo sasaisti ar vecvecāku nodotās pieredzes novērtējumu. Viena no Eiropas Komisijas prioritātēm ir senioru iekļaušana sabiedriskās aktivitātēs un vienlīdzīgu tiesību nodrošināšana. Svinīgo godināšanu papildināja koncerts, kurā uzstājās bērnu kolektīvs “Noslēpums” ar muzikāliem priekšnesumiem un Mārtiņš Ruskis ar grupu “Nevainīgais trio”. Vecvecākiem tika pasniegtas arī naudas balvas.

Senioru_Zsv Senioru_Zsv_1 Senioru_Zsv_2 Senioru_Zsv_3 Senioru_Zsv_4 Senioru_Zsv_5 Senioru_Zsv_6 Senioru_Zsv_7 Senioru_Zsv_8 Senioru_Zsv_9 Senioru_Zsv_10 Senioru_Zsv_11



 



Iesakām