Par Eiropas Savienību Grāmatu svētkos

29.08.2016.

Jau tradicionāli EDIC ar informatīvo stendu un Eiropas Savienības viktorīnu piedalījās gadskārtējos, jau 15. Jelgavas un Ozolnieku novadu Grāmatu svētkos, kas notika 26. augustā Ozolnieku novada Ānes kultūras namā. Pasākuma svinīgajā daļā kā vienmēr bija daudz dalībnieku, tajā tika prezentēta grāmata “Atgriežoties Eiropā”, ko EK dāvināja visām bibliotēkām. Šajā gadā līdzās ierastajām aktivitātēm EDIC sadarbībā ar Latvijas Interneta asociācijas Net-Safe Latvia “Drošāka interneta centru” organizēja interaktīvu lekciju bērniem un skolēniem „Drošība un iespējas internetā ” kopā ar Vaifiju, zēnu, kas dzīvo datorā. Viņš aicināja ciemos uz savām mājām – datorā, mobilajā telefonā vai planšetdatorā, jautrā un atraktīvā veidā sniedzot informāciju par to, ko var un drīkst darīt, un no kā jāuzmanās, lietojot internetu.
Latvijā 40% bērnu un jauniešu lieto internetu gandrīz katru dienu, turklāt to izmanto arvien jaunāki lietotāji. Modernās tehnoloģijas ļauj vienmēr būt sasniedzamiem, sazināties ar draugiem un ģimeni jebkurā brīdī, tomēr bērna darbošanās mediju vidē, neizvirzot tai noteikumus un nenosakot robežas, var draudēt ar neveselīgu paradumu veidošanos. Lai palīdzētu orientēties šajā jomā, ir izveidota lasāmgrāmata bērniem par internetu „Vaifija skola”, kuru varēja iegūt Grāmatu svētkos.
Kā katru gadu, EDIC bija sagatavojis jaunāko publikāciju komplektu Jelgavas un Ozolnieku novada bibliotekāriem.

Gramatu_svetki_2016 Gramatu_svetki_2016_1 Gramatu_svetki_2016_2 Gramatu_svetki_2016_3 GRamatu_svetki_2016_4 Gramatu_svetki_2016_5 Gramatu_svetki_2016_6

Vairāk foto un informācijas:
http://www.jelgavasnovads.lv/lv/galerijas/493/-jelgavas-un-ozolnieku-novadu-15-gramatu-svetki-anes-kulturas-nama/net



 



Iesakām