Europe Direct Informācijas centra vasaras aktivitātes

14.07.2016.

Trešo gadu pēc kārtas Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā (EDIC) sadarbībā ar Jelgavas novada Bāriņtiesu rīkoja novada audžuģimeņu un aizbildņu salidojumu. Pasākumā, kas 9. jūlijā norisinājās Lielplatones muižā un tās apkārtnē, notika gan lekcija vecākiem, gan interesantas un radošas darbnīcas jauniešiem un bērniem, bet vakarpusē jauniešu grupas “Burning Bridges” muzikāls priekšnesums.

Pasākums pulcināja aptuveni 40 ģimenes, kas līdztekus jau pieminētajām aktivitātēm varēja doties ekskursijā pa muižu un parku, izjādē ar zirgu un pajūgu, klausīties pasakas un spoku stāstus, kā arī izmēģināt sportisko rūdījumu jaunsargu piedāvātajās stafetēs.

Europe Direct informācijas centra vadītāja Jelgavā Tabita Šķerberga norāda, ka šāds salidojums ir arī laba iespēja, lai palūkotos plašāk un gūtu noderīgu informāciju par ES aktualitātēm, tādēļ tika organizēta spēle “Radošā Eiropa”, darbnīcas un nodarbības, kā arī griezts Laimes rats un atbildēts uz jautājumiem par ES, Latviju, Jelgavas novadu. Visi dalībnieki saņēma arī balvas ar EDIC un Jelgavas novada simboliku.

Lai klātesošos informētu par Eiropas klimata politika, vides aizsardzība, un veicinātu atjaunojamo energoresursu izmantošanu, tika organizēts brauciens uz z/s “Zemgaļi” Vircavas pagastā, kur dalībnieki tika iepazīstināti ar biogāzes ražotni.

Tikai nedēļu iepriekš, 2.jūlijā, EDIC aktīvi piedalījās Jelgavas novada svētkos Elejas muižas parkā, kur nodrošināja gan viktorīnu, gan radošās darbnīcas pasākuma jaunākajiem apmeklētājiem. Turklāt katrs stenda apmeklētājs varēja sev uzpīt rokassprādzīti Eiropas karoga krāsās – zilā un dzeltenajā.

Vairāk bildes skatīt šeit un šeit

s1_7986

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne

Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste

tel. 63048446

anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām