Muzeju naktī ES mājā notiks „Waterflower” un Elizabetes Balčus koncerts

19.05.2016.

Atzīmējot Eiropas muzeju nakti, 21. maijā, no plkst. 19.00 līdz 22.00 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, notiks jauno mūziķu „Waterflower” un Elizabetes Balčus koncerts.
Plkst. 19.00 ES māja vērs durvis apmeklētājiem, plkst. 20.00 uzstāsies „Waterflower”, bet plkst. 21.00 – Elizabete Balčus.
Mākslinieces Sabīnes Moores audiovizuālais projekts „Waterflower” ir elektro akustiska performance, kuru papildina dabas skaņu ieraksti, ēterisks dziedājums un dzīva puķe, kas uz skatuves pārtop par sintezatoru. Vizuāli performanci papildina īstā laika projekcijas par dabu, tās mainīgumu. „Waterflower” skanējumam ir raksturīgas ēteriskas un eksperimentālas noskaņas. Daudzslāņainās kompozīcijas papildina klavierspēle, rotaļlietu un skaņu priekšmetu trokšņi, ritmiski basa bīti, vijoles skaņas, radot unikālas un netradicionālas muzikālās kompozīcijas.

Elizabete Balčus ir daudzpusīga un spilgta skaņu māksliniece, mūziķe, komponiste un dziedātāja. Viņai raksturīgs eklektisms, kurā savijas akadēmiskas tekstūras ar elektroniskiem bītiem, laikmetīgām kolāžām un psihodēliskiem eksperimentiem, atspoguļojot neparastu muzikālo rokrakstu, kas veido vienotu individuālu izpausmes veidu. Līdz šim Elizabete izdevusi akustisku dziesmu minialbumu „Wooden horse”, aktīvi koncertējusi festivālos Latvijā un ārzemēs, sarakstījusi mūziku vairākām teātra izrādēm. Viņa spēlē arī klasiskās un frīdžeza mūzikas ansambļos un vairākās teātra izrādēs gan kā mūziķe, gan aktrise, kā arī ir viena no meiteņu indie pop grupas Sus dungo dalībniecēm.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Muzeju nakts ir tradicionāls Eiropas mēroga pasākums maijā, kad vienu nakti durvis ver lielākā daļa muzeju, teātri, izstāžu zāles, bibliotēkas, arī Eiropas Savienības māja, rīkojot īpašus pasākumus.

MUZEJU-NAKTS-2016 Muzeju_nakts_balcuswaterflower

Papildu informācija:
Anita Jansone,
Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja,
t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv.



 



Iesakām