Izgaršo Eiropu – veids, kā iepazīt Eiropas valstu daudzveidību!

15.05.2015.

Viens no Eiropas dienu pasākumiem, kuru rīkoja Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā, 14.maijā notika Zaļenieku komerciālajā un amatniecības vidusskolā. Pasākums “Izgaršo Eiropu!” tika organizēts, lai uzsvērtu Eiropas valstu, tautu un ēdienu daudzveidību. Pasākumā tika prezentēti 2.kursa audzēkņu un viņu pedagogu sagatavoti dažādu valstu ēdieni (Makowiec jeb magoņu pīrāgs – Polijai, cepelīni – Lietuvai, Gravlax jeb lasis ar sarkano bieti – Zviedrijai, gulaša zupa – Ungārijai, sklandrausis – Latvijai, Ajvar jeb grilētas paprikas un baklažānu mērce Horvātijai), un sniegti interesanti fakti par šīm valstīm. Gandrīz vienbalsīgi par gardāko ēdienu tika atzīti mūsu kaimiņu lietuviešu cepelīni ar sīpolu un bekona mērci.

Tāpat Europe Direct Informācijas centra pārstāvji iepazīstināja klātesošos bērnus un jauniešus ar ES izveidošanos, vēsturi un, kā parasti, atzinību izpelnījās laimes rats, kuru griežot un atbildot uz āķīgiem jautājumiem, bija iespējams saņemt balvas ar ES simboliku.
Tika nolemts, ka līdzīgs garšīgs pasākums rīkojams arī rudens pusē, atzīmējot Europe Direct Informācijas centra Jelgavā 10 gadu jubileju.
Aicinām sekot līdzi EDIC aktivitātēm un aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un Latvijā mājas lapā www.edic.jrp.lv.

Izgarso_Eiropu_1 Izgarso_Eiropu_2 Izgarso_Eiropu_3 Izgarso_Eiropu_4 Izgarso_Eiropu_5 Izgarso_Eiropu_6 Izgarso_Eiropu_7 Izgarso_Eiropu_8 Izgarso_Eiropu_9 Izgarso_Eiropu_10 Izgarso_Eiropu_11 Izgarso_Eiropu_12 Izgarso_Eiropu_13 Izgarso_Eiropu_14 Izgarso_Eiropu_15 Izgarso_Eiropu_16 Izgarso_Eiropu_17 Izgarso_Eiropu_18 Izgarso_Eiropu_19 Izgarso_Eiropu_20 Izgarso_Eiropu_21 Izgarso_Eiropu_22 Izgarso_Eiropu_23 Izgarso_Eiropu_24

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām