Sagaidot Zemes dienu, skolēni stāda kokus un iepazīst dabu

16.04.2015.

16. aprīlī, ievadot Eiropas dienas pasākumus un atzīmējot Starptautisko Zemes dienu, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā organizēja izglītojošu un reizē atraktīvu pasākumu – koku stādīšanas talku, atjaunojot muižas vēsturisko aleju, kurā piedalījās Elejas vidusskolas 7. klašu skolēni un pedagogi, kā arī pagasta vadība un vietējie aktīvisti. Šis ir kļuvis par tradicionālu pasākumu Zemes dienā, kuru atzīmē visā pasaulē, lai pievērstu uzmanību vides un klimata pārmaiņu jautājumiem, rosinot jauniešus ar praktisku rīcību atbalstīt saudzīgu attieksmi pret apkārtējo vidi, kā arī iepazīt vietējās dabas vērtības.
Talkas laikā tika iestādītas četras jaunas Holandes liepas, turpinot  tradīciju, kas aizsākās 2011. gadā Lielās talkas laikā, kad tika iestādītas pirmās četras liepiņas. Stādīšanas procesu vadīja sertificēts arborists Gvido Leiburgs, pēc koku stādīšanas skolēni devās uz vēsturisko Elejas muižas parku, kur izvietoja sikspārņu būrīšus un eksperta vadībā iepazinās ar parka bioloģisko daudzveidību un mācījās atpazīt dažādas koku sugas. Pasākums noslēdzās ar pikniku pie ugunskura, dalībnieki arī saņēma balviņas ar Europe Direct simboliku.
Elejas muižas parks tiek attīstīts kā Jelgavas novada vasaras pasākumu kultūras centrs, tur notiks arī šī gada novada plašākais pasākums – Jelgavas novada svētki 5. jūlijā, kuros jau tradicionāli piedalīsies arī Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā ar ES informāciju un radošām aktivitātēm. Šogad Elejas muižas parkā tiks veikti vērienīgi restaurācijas darbi, atjaunojot Tējas namiņu un arkveidīgo žogu.

Zemes_diena_Eleja Zemes_diena_Eleja_01 Zemes_diena_Eleja_02 Zemes_diena_Eleja_03 Zemes_diena_Eleja_04 Zemes_diena_Eleja_05 Zemes_diena_Eleja_06 Zemes_diena_Eleja_07 Zemes_diena_Eleja_08 Zemes_diena_Eleja_09 Zemes_diena_Eleja_10 Zemes_diena_Eleja_11 Zemes_diena_Eleja_12 Zemes_diena_Eleja_13



 



Iesakām