Eiropas Komisija Latvijā uzsāk sabiedrības informēšanas kampaņu “ES strādā mūsu labā”

16.02.2015.

Februārī Eiropas Komisija (EK) Latvijā uzsāk sabiedrības informēšanas kampaņu “ES strādā mūsu labā”. Tās mērķis ir vērst iedzīvotāju uzmanību uz Eiropas Savienības (ES) sniegtajām iespējām, kas veicina ekonomisko izaugsmi un nodarbinātību. Latvijā kampaņa vērsta uz jauniešu nodarbinātības un izglītības jautājumiem – aptverot ERASMUS+ un Jauniešu garantijas piedāvātās iespējas.

Kampaņa “ES strādā mūsu labā” tiek realizēta sešās ES dalībvalstīs, un katrā no tām rāda konkrētus ES darbības un realizēto projektu piemērus, kas pozitīvi ietekmē ekonomiku un iedzīvotāju ikdienu. Lai informētu par ES sniegtajām iespējām un mudinātu tās izmantot vairāk, iedzīvotāji tiek uzrunāti gan ar mediju starpniecību, gan izmantojot ielu mākslas formātu. Savukārt interneta vietnē www.stradamusulaba.eu aplūkojami 80 dažādi projekti, kas realizēti ES un var kalpot ierosmei tālāku projektu realizācijā.

Atzīmējot kampaņas atklāšanu, Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka norāda: “Desmit gadus ilgā dalība Eiropas Savienībā radījusi sajūtu, ka daudzas no ES sniegtajām iespējām ir pašsaprotamas. Piemēram, vairs nešķiet, ka brīva ceļošana, prakses un darba iespējas visā Eiropā ir kas īpašs. Daudzas ES sniegtās iespējas tā arī nepamanām ikdienas steigā. Šī kampaņa ir atgādinājums par iespējām, kas ir ikvienam ES iedzīvotājam. Tā ir atgādinājums – izmantojiet savas iespējas un sasniedziet savus mērķus.”

Kampaņas ietvaros radīts arī unikāls vides objekts – instalācija – “+”. Tā autors Reinis Adovičs, kurš arī savulaik izmantojis ERASMUS sniegtās iespējas, instalāciju radījis, pievēršoties trim galvenajām tēmām: zināšanu ieguvei, kolektīvajai pieredzei un personiskajam pārdzīvojumam.

Šie trīs elementi cieši saistāmi ar programmas ERASMUS+ sniegto pieredzi. Interaktīvais vides objekts būs aplūkojams “Galerijā Centrs”, 1.stāvā, Audēju ielā 16, Rīgā, sākot no 5.februāra. Interesenti aicināti iepazīt mākslinieka vīziju par programmu ERASMUS+, tās laikā gūto jauniešu pieredzi, izmēģinot instalācijas interaktīvās iespējas – apmeklējot to vienatnē vai kopā ar citiem, pieskaroties telpas griestiem, sienām.

Vairāk informācijas skatiet šeit:
http://www.epresspack.net/eiropas-savieniba-strada-musa-laba/

Latvijas kampaņas video:
•         http://youtu.be/wk80SzbnkYg
•         http://youtu.be/I7rKCVs_3Ek

•        
http://youtu.be/4VJ6mmVihOo

Informāciju sagatavoja:
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļa
Tālruņi: 67085421, 67085414, 28665579
kaspars.kreics@ec.europa.eu
kristine.liepina@ext.ec.europa.eu
http://twitter.com/EiropasKomisija


 



Iesakām