Iegūst balvu nominācijā “Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai”

01.10.2014.

26. septembrī Jelgavas pilsētas kultūras namā norisinājās konkursa „Eiropas gada pašvaldība” noslēguma pasākums, kurā tika apbalvoti konkursa laureāti, sveicot gan uzvarētājus lielo pilsētu, mazo novadu un lielo novadu kategorijās, gan atsevišķās nominācijās, un īpaši suminot arī novadu un pilsētu virzītos „Eiropas Gada cilvēkus”. Svinīgajā sarīkojumā Jelgavas novads saņēma balvu nominācijā „Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai”, ko pasniedza Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Vēl šajā nominācijā apbalvoja Jelgavas pilsētas pašvaldību un Rundāles novada pašvaldību.
Tradicionāli, līdzīgi kā katru gadu konkursa noslēgumā tika sumināti 42 Eiropas Gada cilvēki no visām pašvaldībām, kas piedalījās konkursa otrajā kārtā. No Jelgavas novada sumināti trīs – Tabita Šķerberga Europe Direct informācijas centra Jelgavā vadītāja un tūrisma attīstības projektu vadītāja, Nellija Veinberga – Jelgavas novada Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra vadītāja vietniece un Ēriks Grinevics – Elejas vidusskolas, Sesavas pamatskolas, Ozolnieku vidusskolas, Teteles pamatskolas Jaunsardzes instruktors.

Kā novada pašvaldība norādīja, nominējot Tabitu Šķerbergu, viņa viennozīmīgi ir entuziaste Eiropas Savienības aktivitāšu un vērtību popularizēšanā. Gadu gaitā, īstenojot Europe Direct projektu Jelgavas novadā, viņa ir spējusi iekustināt dažādas mērķauditorijas interesē par Eiropas Savienību – sākot no jauniešiem, organizējot viktorīnas, un beidzot ar senioriem tematiskos pasākumos. Tabita ir spējusi savienot Jelgavas novada tūrismam popularizējamās vietas ar atraktīvo un saistošo Eiropā.
Nellija Veinberga ir gan Jelgavas novada Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra vadītāja vietniece, gan vienlaikus ir Jauniešu mājas aizbildne – tas nozīmē, ka aci pret aci ar Sociālās aprūpes centra audzēkņu problēmām, sāpēm un dzīves neziņu. Viņa ir veicinājusi pārsteidzoši pozitīvās pedagoģiskās prakses īstenošanos Jelgavas novadā – bērnu nama bērnus ieinteresēt jaunsardzes aktivitātēs, veicinot disciplīnu, mīlestību pret Latviju un sev pašiem.

Savukārt Ērikam Grinevicam jaunsargu kustības aizsākšana Elejas bērnunamā bijusi vēl vienu papildu slodze – viņš līdz tam ar jaunsargiem strādājis jau sešās skolās. Taču tas, ko viņš paveic šo jauniešu labā papildus, bez maksas un ar milzu nodošanos, nav uzskaitāms. Pašu veidota mācību bāze Lielplatonē nodrošina iespējas organizēt nometnes un nodarbības, ierindas mācību, ieroču apguvi, nodarbības mežā ar zvēru pēdu atpazīšanu, koku koksnes atpazīšanu. Bērnunama jaunsargi strādā pēc standarta jaunsargu apmācības programmas. Ēriks publikācijā izdevumā „Tēvijas sargs” teicis, ka „darbs ar bērniem, kuri aug bez savas ģimenes, sniedz milzu gandarījumu, apziņu, ka esi spējis palīdzēt kādam cilvēkam atrast savu ceļu un kļūt labākam. Tas, ka izdevies tiktāl iekustināt un ieinteresēt bērnunama jauniešus, lai viņi kopīgo lietu ieinteresētos arī paši, ir viens no lielākajiem šī gada panākumiem”.

Jāpiezīmē, ka konkurss „Eiropas Gada pašvaldība” tiek organizēts ar mērķi veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā, nodrošinot to iedzīvotājiem daudzveidīgas un kvalitatīvas izglītības, atpūtas un iesaistīšanās iespējas.

Gada pasvaldiba_2014 Gada_pasvaldiba_01 Gada_pasvaldiba_02



 



Iesakām