Jelgavas novada domes deputāti iepazīstas ar Latvijas un ES institūcijām Rīgā

26.11.2013.

Vietējo pašvaldību deputātiem ir svarīga loma, pārstāvot iedzīvotāju intereses pašvaldību un valsts līmenī, kā arī informējot iedzīvotājus par iespējām iesaistīties politiskos procesos, paust savu viedokli un sniegt priekšlikumus. Īpaši svarīgi šī tēma ir 2013. gada – Eiropas pilsoņu gada kontekstā. Tādēļ, lai iepazīstinātu Jelgavas novada domes deputātus ar šiem jautājumiem, Europe Direct Informācijas centrs 21. novembrī organizēja vizīti uz Latvijas valsts un Eiropas Savienības institūciju pārstāvniecībām Latvijā.

Vizītes laikā deputāti ES mājā Aspazijas bulvārī iepazinās ar Informācijas centra zināšanu, sarunu un mākslas istabām, kā arī darbības virzieniem un prioritātēm, plānojot pasākumus plašai mērķauditorijai. Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kužnieks klātesošos informēja par aktualitātēm Eiropas Savienībā, atsaucoties uz Eiropas Komisijas vadītāja Žozē Manuela Barrozu sniegto ziņojumu par Savienības ekonomisko attīstību.

Par Latvijas aktualitātēm ES un diplomātisko darbību informēja Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktore Ilze Rūse. Savukārt Linda Jākobsone – Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja – ieskicēja uzdevumus un izaicinājumus, kas sagaida Latviju kā prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē 2015. gada pirmajā pusgadā. Šīm vizītēm sekoja LR Saeimas apmeklējums.

Noslēgumā Latvijas Pašvaldību savienības padomnieces Sniedze Sproģe (padomniece lauku attīstības jautājumos) un Elita Kresse (padomniece ārējo sakaru jautājumos) informēja par organizācijas dibināšanas mērķiem, tās pārstāvošo lomu, uzdevumiem, kā arī darbību vietējā un starptautiskā mērogā.
ES institucijas_7 ES institucijas_1 ES institucijas_2 ES institucijas_3 ES institucijas_4 ES institucijas_5 ES institucijas_6 ES institucijas_8 ES institucijas_9

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv



 



Iesakām