Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā piedalās Eiropas Valodu dienā

26.09.2013.

Lai veicinātu Eiropas Savienības vērtību, tajā skaitā 24 ES oficiālo valodu popularizēšanu, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā jau vairākus gadus piedalās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rīkotajā Valodu dienas pasākumā, kas šogad tika rīkots 24. septembrī. Pasākuma ietvaros prezentāciju par ES vērtībām un daudzveidību, kā arī eiro ieviešanas aktualitātēm sniedza EDIC vadītāja T. Šķerberga.

Turpinājumā LLU studējošie jaunieši no vairākām valstīm – Vācijas, Rumānijas un Turcijas – klātesošos iepazīstināja ar savu valstu kultūru, valodu, tradīcijām, īpaši uzsverot un kliedējot mītus, kas cilvēkiem veidojušies gadu gaitā, piem., Vācijā visi ēd desiņas un dzer alu. Savukārt, britu vieslektors Donalds Sturge (Tokušimas universitāte, Japāna) savā prezentācijā atspoguļoja, kā starptautisku projektu ietvaros jaunieši pilnveido angļu valodas un starpkultūru prasmes, tādējādi iepazīstot jaunus draugus daudzās valstīs, sniedzot palīdzību citu valstu skolēniem, rīkojot kopīgus pasākumus, mākslas izstādes. Pēc pasākuma klātesošie jaunieši atzina, kas tas bijis vērtīgs, jo ļāvis novērtēt valodu zināšanu nepieciešamību (pasākums notika angļu valodā), kā arī rast jaunus kontaktus.

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas Valodu dienu, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei.

Valodu_diena Valodu_diena_1 Valodu_diena_2 Valodu_diena_3 Valodu_diena_4 Valodu_diena_5

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv



 



Iesakām