Europe Direct Informācijas centrs – Grāmatu svētkos jau sesto gadu

02.09.2013.

Šogad norisinājās jau 12. Jelgavas un Ozolnieku novadu Grāmatu svētki, kas katru gadu pulcē bibliotekārus, grāmatu mīļotājus un aktīvos pagastu iedzīvotājus, kā arī skolēnus un jauniešus, sniedzot iespēju ne tikai iegādāties jaunākās grāmatas, bet arī piedalīties plašā pasākumu programmā. Dienas gaitā notiek gan aktuālas diskusijas, gan tikšanās ar rakstniekiem un aktieriem, gan daudzveidīgas aktivitātes skolēniem un jauniešiem.

Šogad Grāmatu svētki notika Vilces tautas namā, bibliotēkā un muižas apkārtnē,  „Lauku Avīzes” organizētās publiskās diskusijas tēma bija „Reformas izglītībā – no diskusijām līdz praktiskiem darbiem”, kurā jautājumus varēja uzdot Izglītības ministrijas speciālistiem un Saeimas deputātiem, bet bērni tikmēr varēja izpausties radošajās darbnīcās. Savukārt jauniešiem bija iespēja iepazīt Jelgavas novada Jaunsardzes un Zemessardzes paraugdemonstrējumus „Esi drošs, stiprs, izveicīgs”. Apmeklētājiem tika piedāvāta arī iespēja doties pastaigā par Vilces dabas taku un iepazīties ar Vilcei nozīmīgām personībām un notikumiem vēsturiskajās fotogrāfijās. Ar interesi gaidīta bija tikšanās ar aktrisi Olgu Dreģi.

Europe Direct centra stendā gan abu novadu bibliotekāri, gan interesenti varēja saņemt jaunākos informatīvos materiālus par dažādām ES darbības jomām, savukārt 5.- 9. klašu skolēni varēja piedalīties prezentācijā un viktorīnā „ Eiropas kaleidoskops”. Skolēniem informācija un fakti par Eiropas Savienību ļoti interesē, īpaši iespēja atbildēt uz viktorīnas jautājumiem, griežot Eiropas laimes ratu un saņemot balvas ar ES simboliku. Šogad iepazīstinājām ar Eiropas Pilsoņu gada aktualitātēm, jauno ES dalībvalsti Horvātiju, kā arī informējām par eiro ieviešanu Latvijā. Šādi pasākumi lauku teritoriju iedzīvotājiem sniedz iespēju saņemt aktuālo informāciju par Eiropas Savienību (ES), veicina izpratni par ES valstīm un Latvijas dalību tajā. Kā katru gadu lielu atbalstu EDIC darbiniekiem sniedza novada brīvprātīgie jaunieši, darbojoties informāciju stendā.

Gramatu_svetki_titulbilde Gramatu_svetki Gramatu_svetki_2 Gramatu_svetki_4 Gramatu_svetki_5 Gramatu_svetki_6



 



Iesakām