Pedagogi papildina zināšanas par ES un klimata pārmaiņām

03.12.2009.

26. novembrī Jelgavas un Ozolnieku novadu skolu pedagogi piedalījās apmācībās par Eiropas Savienības lomu mācību procesā un klimata pārmaiņām.

Vadoties no Eiropas Komisijas „Europe Direct” Informācijas centra novērojumiem skolu vizītēs, ir nepieciešams uzlabot skolēnu zināšanu līmeni par Eiropas Savienību, tāpēc Europe Direct informācijas centrs organizēja apmācības Jelgavas un Ozolnieku novadu skolu pedagogiem kā skolēniem radoši stāstīt par Eiropas Savienību un iespējām, kādas tā paver jauniešiem.

Dienas pirmajā daļā Eiropas Savienības mājā pedagogi noklausījās vairākas prezentācijas – Kristīne Šalme no Valsts Kancelejas iepazīstināja ar Eiropas Savienības vēsturi, darbības jomām, institūcijām, lēmumu pieņemšanas procedūrām, dalībvalstīm u.c. Liene Reine no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā iepazīstināja ar Eiropas Komisijas darbību un prioritātēm, kā arī instrumentiem, kas pieejami skolotājiem apmācībā par ES. Ieva Kulmane no Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras informēja par Eiropas Savienības programmu “Jaunatne darbībā” – iespējām jauniešiem, jauniešu apmaiņas projektiem, iniciatīvu projektu un citiem starptautiskās sadarbības projektiem.

Dienas otrajā daļā Latvijas Dabas muzejā lektore Lana Saksone sniedza prezentāciju „Klimata izmaiņas un globālā sasilšana” – globālās sasilšanas mehānisms, iemesli globālajai sasilšanai, globālās sasilšanas sekas. Pasākuma noslēgumā bija iespēja kinoteātrī „Rīga” noskatīties filmu „Zeme mūsu mājas”. Pasākuma dalībnieki novērtēja pasākumu kā interesantu un lietderīgu.

IMG_9953  IMG_9959 IMG_9966 IMG_9970 IMG_9973 IMG_9983



 



Iesakām