Notiks apmācības skolotājiem par Eiropas Savienības lomu mācību procesā

17.11.2009.

Šī gada 26.novembrī Eiropas Komisijas „Europe Direct” Informācijas centrs Jelgavā rīko apmācības Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada skolotājiem, kuru mācību priekšmets ietver tematu par Eiropas Savienību (ES).

Vadoties no informācijas centra darbinieku novērojumiem skolu vizītēs, ir nepieciešams uzlabot skolēnu zināšanu līmeni par Eiropas Savienību, un lielā mērā tas atkarīgs no skolotājiem. Tāpēc skolotāji tiek aicināti uz apmācībām, kā skolēniem radoši stāstīt par Eiropas Savienību un iespējām, kādas tā paver jauniešiem. Šis temats ietver sevī daudz interesanta, jo Eiropas Savienību veido 27 dažādas valstis un darbības jomas ir ļoti daudzpusīgas.

Lai apmācības noritētu ārpus ierastās vides, tās tiks organizētas Rīgā. Pirmā apmācību daļa notiks Eiropas Savienības mājā, kur skolotāji tiks iepazīstināti ar ES darbību un institūcijām, saņems informāciju par Eiropas Komisijas piedāvātajām iespējām un paņēmieniem, ko izmantot darbā ar skolēniem, kā arī uzzinās par ES finansētām jauniešu programmām. Pasākuma otrajā daļā skolotāji dosies uz Latvijas Dabas muzeju, lai noklausītos lekciju par vienu no ES prioritātēm – klimata pārmaiņām jeb globālo sasilšanu. Šis temats ir pasaules mēroga aktualitāte, tāpēc skolotāji tiks iepazīstināti ar tā būtību, lai varētu skolēnus informēt par vēlamo rīcību globālās sasilšanas seku mazināšanai. Dienas noslēgumā kino „Rīga” būs iespēja noskatīties dokumentālas filmu „Zeme – mūsu mājas”, kuras galvenais vēstījums sasaucas ar dabas aizsardzību un klimata pārmaiņām.

„Europe Direct” informācijas centra darbinieki jau kopš 2005.gada vismaz 8 reizes gadā dodas uz kādu no Jelgavas novada skolām, lai atgādinātu jauniešiem, ka Latvija ir ES dalībvalsts un līdz ar to mēs varam izmantot daudz un dažādas iespējas, par kurām mums bieži vien trūkst informācijas. Centra darbinieki cenšas runāt ar jauniešiem vienkāršā, saprotamā valodā, rīkojot konkursus un izmantojot informatīvos materiālus, lai veicinātu jauniešu izpratni un interesi. Tomēr ar centra resursiem ir par maz, lai spētu apmeklētu visas skolas un iepazīstināt visus jauniešus. Līdz ar to, rīkojot apmācības skolotājiem, „Europe Direct” informācijas centra darbinieki cer, ka skolotāji būs tie, kas nodos šo informāciju tālāk saviem audzēkņiem.



 



Iesakām