Par Eiropas Savienību novada svētkos – visām paaudzēm

17.06.2013.

Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā ar informatīvo stendu un dažādām aktivitātēm 8.jūnijā piedalījās Jelgavas un Ozolnieku novadu Bērnu svētkos un Jelgavas novada svētkos Elejas muižas parkā.
Rīta cēlienā, kad parkā uz ikgadējo koncertu pulcējās bērni, īpaši iecienīts bija Eiropas laimes rats, kuru griežot un pareizi atbildot uz jautājumiem, bija iespējams nopelnīt balviņas ar ES simboliku. Tāpat bērni priecājās par jaunajiem baloniem, kurus rotāja ES karogs un Jelgavas novada logo, simbolizējot pašvaldības piederību Latvijai un Eiropas Savienībai. Vecāku un pieaugušo vidū interesi izraisīja informatīvie bukleti par eiro ieviešanu Latvijā un Eiropas Parlamentu. Šī interese saistīta ar plānoto eiro ieviešanu Latvijā un 2014.gada 14.maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā dalība lielajos pasākumos dod nozīmīgu artavu svētku programmas dažādošanā un vienmēr ir cilvēku iecienīta. Tādējādi apmeklētāji var iegūt informāciju par Eiropas Savienību tuvu savai dzīves vietai atraktīvā un interesantā veidā, uzzinot jaunus faktus un saņemot balvas ar ES simboliku. Sevišķi aktīvi konkursos iesaistās bērni, kas ļauj cerēt, ka iedzīvotāju informētības līmenis par ES nākotnē paaugstināsies. Tas sasaucas ar 2013. gada kā Eiropas pilsoņa gada ideju, jo šis gads ir veltīts pilsoņiem un viņu tiesībām, un šis ir izšķirīgs brīdis Eiropas integrācijas procesā, proti, 2013. gads iezīmē ar Māstrihtas līgumu 1993. gadā ieviestās ES pilsonības 20. gadadienu un atgādina, ka svarīga ir katra pilsoņa aktīva līdzdalība.

Novada svetki_1 Novada svetki_2 Novada svetki_3 Novada svetki_4 Novada svetki_5 Novada svetki_6

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv



 



Iesakām