Par godu Eiropas dienai stāda kokus Vircavā un Lielplatonē

16.05.2013.

Atzīmējot Eiropas dienu, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā aicināja Vircavas vidusskolas skolēnus un Lielplatones pagasta bērnus un jauniešus uz aizraujošu un izglītojošu pasākumu pagastu muižu parkos 14. maijā.

Europe Direct Informācijas centra Jelgavā vadītāja Tabita Šķerberga iepazīstināja Vircavas vidusskolas pirmsskolas grupiņas bērnus ar interesantiem faktiem par Eiropas Savienību, Latviju un Jelgavas novadu, to simboliem un atpazīstamākajiem objektiem. Mazākie bērni neviltoti priecājās par dāvanām – spilgtajiem baloniem Eiropas karoga zilajā un dzeltenajā krāsā. Sākumskolas un pamatskolas skolēnus sertificēts arborists Gvido Leiburgs iepazīstināja ar koku stādīšanas noslēpumiem un dabas daudzveidību, savukārt devīto un divpadsmito klašu skolēni tuvējā skvērā stādīja spireju krūmus un skābaržus, tādējādi simboliski iezīmējot jaunu posmu savā dzīvē, kā arī pievēršot uzmanību dabas daudzveidības un aizsardzības jautājumiem, kas Eiropā un visā pasaulē kļuvuši īpaši nozīmīgi, lai novērstu piesārņojumu un mazinātu siltumnīcefekta gāzu emisiju. Izlaiduma klašu audzēkņi arī piedalījās konkursā, atbildot uz arborista sagatavotajiem jautājumiem par dabas vērtībām Latvijā, tās floru un faunu.

Lielplatones pagasta pirmsskolas grupiņas bērni iesaistījās spēlēs, meklējot dažādus augus Lielplatones parkā un izpētot to daudzveidību; Lielplatones Speciālās internātskolas bērnu kopā ar arboristu veidoja koku un krūmu stādījumus, lai labiekārtotu Lielplatones muižas parku.

Uzsverot vides jautājumu nozīmību, līdztekus pasākumā tika sniegta daudzveidīga informācija par Eiropas Savienību dažādām mērķa grupām, tādējādi veicinot izpratni par to, kas ir Eiropas Savienība katram no mums un kādu ieguldījumu tā var dot teritorijas, tajā skaitā, pagastu attīstībai.

Vircava_Eiropas_diena Vircava_Eiropas_diena_1 Vircava_Eiropas_diena_2 Vircava_Eiropas_diena_3 Vircava_Eiropas_diena_4 Vircava_Eiropas_diena_5 Vircava_Eiropas_diena_6 Vircava_Eiropas_diena_7 Vircava_Eiropas_diena_8 Lielplatone_Eiropas_diena Lielplatone_Eiropas_diena_1 Lielplatone_Eiropas_diena_2 Lielplatone_Eiropas_diena_3 Lielplatone_Eiropas_diena_4 Lielplatone_Eiropas_diena_5 Lielplatone_Eiropas_diena_6

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām