Elejas skolēnus aicina uz Zemes dienas pasākumu muižas parkā

25.04.2013.

Atzīmējot Starptautisko Zemes dienu, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā jau trešo gadu aicināja Elejas vidusskolas skolēnus un Elejas Bērnu un ģimeņu atbalsta centra jauniešus piedalīties izglītojošā un atraktīvā pasākumā.

Spītējot lietum, 26. aprīlī plkst. 10.00 sākās rosība pie Elejas muižas parka, kur skolēni un jaunieši atjaunoja vēsturisko aleju, iestādot divas jaunas Holandes liepas. Šī tradīcija aizsākās 2011. gadā Lielās talkas laikā, kad tika iestādītas pirmās četras liepiņas, un pagājušā gadā alejai piepulcējās vēl četri jauni kociņi. Visi līdz šim iestādītie kociņi ir ieauguši un koši zaļo, un darbam nepieciešams turpinājums.

Pēc koku stādīšanas skolēni sertificēta arborista Gvido Leiburga vadībā gatavoja sikspārņu būrīšus un iepazina šo dzīvnieku dzīvesveidu un īpatnības, kā arī parka koku bioloģisko daudzveidību, vēsturisko vērtību un dabas aizsardzības nozīmi, un atbildēja uz āķīgiem jautājumiem. Parks un tā floras un faunas bagātības tika novērtētas Baltijas jūras reģiona programmas Trans in Form projekta ietvaros, kad tika veikta parka dendroloģiskā un ainaviskā izpēte. Pagājušajos gados projekta ietvaros ar speciālu zīmi ir marķēti parka dižkoki – Veimutpriedes, Eiropas lapegles, zirgkastaņas un citi.

Elejas muižas parks tiek attīstīts kā Jelgavas novada vasaras pasākumu kultūras centrs, un nākošie lielākie pasākumi tajā ir plānoti Bērnu svētki un Jelgavas novada svētki 8. jūnijā.

Zemes_diena Zemes_diena_1 Zemes_diena_2 Zemes_diena_3 Zemes_diena_4 Zemes_diena_5 Zemes_diena_6 Zemes_diena_7 Zemes_diena_8 Zemes_diena_9

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām