Izdots buklets „Uzņēmējdarbība Jelgavas novadā”

27.12.2012.

Šobrīd viena no Eiropas Savienības prioritātēm ir atbalstoša rīcība ekonomiskās krīzes laikā, pārvaldība un izaugsmes atjaunošana. Lai veicinātu uzņēmējdarbību un izaugsmi Jelgavas novadā, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā sadarbībā ar novada pašvaldību un uzņēmējiem ir sagatavojis un izdevis bukletu „Uzņēmējdarbība Jelgavas novadā”, kurā apkopoti lielākie un veiksmīgākie uzņēmēji dažādās jomās, kas spējuši attīstīt savu darbību, piesaistot arī ES fondu finansējumu.

Uzņēmējdarbības attīstība ir pamatā visa novada attīstībai, tā palīdz atturēt iedzīvotājus no aizplūšanas no lauku teritorijām, mazina bezdarbu, tādējādi palīdzot novadiem un pagastiem pārvarēt ekonomiskās krīzes ietekmi uz iedzīvotāju dzīves līmeni un turpmāko attīstību. Jo labākus apstākļus pašvaldība spēj radīt uzņēmējiem, jo lielākas investīcijas var sagaidīt tautsaimniecībā, kas savukārt nozīmē jaunas darbavietas un labklājību iedzīvotājiem.

Jelgavas novadā darbojas dažādu nozaru uzņēmumi – gan lieli lauksaimniecības uzņēmumi, gan būvniecības, pārtikas ražošanas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi, kas dod savu ieguldījumu novada ekonomikā un attīstībā.

Buklets izdots latviešu valodā, un tajā apkopotā informācija vēlreiz apliecina Jelgavas novada saukļa „Jelgavas novads – stabilai nākotnei!” patiesumu. Jelgavas novads lepojas ar katru čaklu cilvēku, darbīgu uzņēmēju vai mājražotāju, kas dzīvo un darbojas tā teritorijā.

Bukletu skatīt šeit

Buklets pieejams Jelgavas novada pašvaldības ēkā Pasta ielā 37, pagastu pārvaldēs un elektroniski mājas lapā: www.jelgavasnovads.lv.

UD_buklets_foto_1

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne

Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste

tel. 63048446

anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām