Starptautiskajā Sieviešu dienā par sievietēm Eiropā un pasaulē

11.03.2013.

Lai informētu par Starptautisko sieviešu dienu, sievietes lomu un vietu šodienas pasaulē, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā 8. martā rīkoja pasākumu „Sievietes Eiropā un pasaulē”.
Pasākuma ievaddaļā emocionālu un aizraujošu ieskatu Gvatemalas vēsturē, tūrisma piedāvājumā, tradīcijās, ģimenes vērtībās un Gvatemalas sieviešu lomā sabiedrībā sniedza Linda Jākobsone, šobrīd Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja, kas savulaik Gvatemalā uzturējās brīvprātīgā darba ietvaros.Gvatemala ir viena no nabadzīgākajām pasaules valstīm, neskatoties uz valsts  vēsturiskajām, kā arī floras un faunas bagātībām. Šajā valstī tradicionāli ir lielas ģimenes ar 12 līdz pat 13 bērniem, kas arī lielā mērā nosaka sievietes lomu gan ģimenē, gan valstī. Laikā, ko Linda pavadīja Gvatemalā, viņas darbs tika veltīts izglītībai – vietējā bērnudārza labiekārtošanai un piemērošanai mācībām.

Arī pēc atgriešanās Latvijā Linda joprojām regulāri apmeklē Gvatemalu, un pateicoties Latvijas ziedotāju atbalstam, palīdz ģimenēm „ar makšķeri, nevis zivi”, nodrošinot iespēju uzlabot ģimeņu materiālos apstākļus, sūtīt bērnus skolās un bērnudārzos, lai mazinātu analfabētismu un ļautu jaunajai paaudzei dzīvot labāku dzīvi.

Pasākumā noslēgumā ar romantiskām dziesmām uzstājās dziedātājs Dainis Skutelis, tādējādi sniedzot pozitīvu noskaņu pasākumam un visai dienai.

8_marts 8_marts_1 8_marts_2 8_marts_3 8_marts_4 8_marts_5 8_marts_6 eg2013

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām