Europe Direct Jelgavā saņēmis finansējumu projekta īstenošanai 2013.- 2017. gadā

14.01.2013.

2012. gada nogalē saņemts apstiprinājums Jelgavas novada pašvaldības pieteikumam Eiropas Komisijas organizētajā projektu konkursā par Europe Direct informācijas centra darbību un finansējuma saņemšanu laika posmā no 2013.-2017. gadam.

Konkursam Latvijā tika iesniegti 17 pieteikumi, kurus izvērtējot, EK finansējuma saņemšanai tika atlasīti 9 pieteikumi, tai skaitā Europe Direct informācijas centra (EDIC) Jelgavā darbībai. Jelgavas EDIC tas būs jau trešais projekta darbības periods – pirmais risinājās no 2005.- 2008. gadam, otrais no 2009.- 20012. gadam, trešais no 2013.- 2017. gadam.

EDIC aizvadītajos gados ir aktīvi darbojies Eiropas Savienības informācijas sniegšanā visdažādākajām mērķa grupām, iegūstot pieredzi par vietējo iedzīvotāju interesēm un vajadzībām, un varēs to izmantot arī turpmākajos gados. EDIC plāno organizēt  diskusijas un informatīvus pasākumus pilsētas un novada iedzīvotājiem, bezmaksas seminārus, u.c. publiskus pasākumus, lai sniegtu informāciju par ES pilsoņu tiesībām un sekmētu sabiedrības aktivitāti, mazinātu sociālo atstumtību, rosinātu aktīvam un veselīgam dzīves veidam. Svarīgi ir arī informēt par ikviena pilsoņa iespējām ietekmēt ES un Latvijā notiekošos procesus, ES fondu līdzekļu finansētu projektu gaitu un rezultātiem.

Aktuālu informāciju par EDIC sniegtajiem pakalpojumiem, aktualitātēm un centra organizētajiem pasākumiem iespējams aplūkot mājas lapā ww.edic.jrp.lv.

Kopā Latvijā darbojas deviņi Europe Direct informācijas centri, kas ir daļa no Eiropas Komisijas 2005. gadā izveidotā informācijas tīkla, kura mērķis ir sniegt iedzīvotājiem informāciju par ES pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.



 



Iesakām