Jau piekto gadu Europe Direct Informācijas centrs piedalās Grāmatu svētkos

23.10.2012.

Šie ir jau 11. Jelgavas un Ozolnieku novadu Grāmatu svētki, kas katru gadu pulcē bibliotekārus, grāmatu lasītājus un aktīvos pagastu iedzīvotājus, kā arī skolēnus, sniedzot iespēju ne tikai iegādāties grāmatas par zemākām cenām tuvāk dzīvesvietai, bet arī piedalīties plašajā pasākumu programmā. Dienas gaitā notiek gan aktuālas diskusijas, gan tikšanās ar rakstniekiem, gan daudzveidīgas aktivitātes skolēniem un jauniešiem.

Šogad Grāmatu svētki notika Vircavas pagastā - Tautas namā, Vircavas vidusskolā un pagasta pārvaldē, aktuālās publiskās diskusijas tēma bija „Sabiedriskais transports un ceļi – novada dzīvības artērija”. Dalībnieku aktivitāte liecināja par šīs tēmas aktualitāti.

Europe Direct centra stendā gan abu novadu bibliotekāri, gan interesenti varēja saņemt bezmaksas informatīvos materiālus par dažādām ES darbības jomām, savukārt 5.- 6. klašu skolēniem bija iespēja piedalīties prezentācijā un viktorīnā „Krāsainā Eiropa”. Skolēniem informācija un fakti par Eiropas Savienību ļoti interesē, īpaši iespēja atbildēt uz viktorīnas jautājumiem, griežot Eiropas laimes ratu un saņemot balvas ar ES simboliku. Šogad akcentējām ES valstu daudzveidību, centāmies atpazīt to karogus, kas ne vienmēr uzreiz izdevās. Skolēni varēja sacensties arī Eiropas puzles salikšanā. Šādas puzles EDIC dāvinās visām novadu skolu bibliotēkām.

Šādi pasākumi lauku teritoriju iedzīvotājiem sniedz iespēju saņemt informāciju par Eiropas Savienību (ES), veicina izpratni par ES valstīm un Latvijas dalību tajā.

Kā katru gadu Lielu atbalstu EDIC darbiniekiem sniedza novada brīvprātīgie jaunieši, darbojoties informāciju stendā, organizējot Eiropas puzles aktivitātes un asistējot nodarbībā skolēniem.

Gramatu_svetki_2012 Gramatu_svetki_2012_1 Gramatu_svetki_2012_2 Gramatu_svetki_2012_3 Gramatu_svetki_2012_4 Gramatu_svetki_2012_5



 



Iesakām