Eiropas Komisija izsludina projektu konkursu par “Europe Direct” informācijas centru uzturēšanu

20.07.2012.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā izsludina projektu konkursu par “Europe Direct” informācijas centru uzturēšanu 2013.-2017.gadā.

“Europe Direct” ir visu Eiropas Savienību (ES) aptverošs informācijas tīkls, kas aptver zvanu kontaktcentru, informācijas sniegšanu tiešsaistē un vietējos informācijas centrus.

Pašreizējo deviņu Latvijā izveidoto informāciju punktu “Europe Direct” darbība beigsies 2012. gada nogalē, un nākamais informācijas tīkla darbības termiņš ir paredzēts pieciem gadiem (2013. – 2017. gads).

Tīkla mērķis ir nodrošināt, lai centri varētu sniegt informāciju par komunikācijas prioritātēm, kā arī par citiem iedzīvotājiem būtiskiem jautājumiem. Eiropas Komisija pastiprina šīs komunikācijas aktivitātes, lai sniegtu atbildes uz iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem par ES, lai veicinātu diskusijas par Eiropu Savienību un lai organizētu pasākumus vietējā līmenī. Vienlaikus informācijas punkti sniedz atgriezenisko saiti Eiropas Savienības institūcijām.

Veiksmīgajiem projekta konkursa dalībniekiem ir tiesības saņemt no Eiropas Komisijas ikgadēju darbības dotāciju vienreizēja maksājuma formā, apmērā no 12 000 līdz 20 000 eiro gadā katram informācijas centram. Eiropas Komisijas finansējumam jābūt papildinātam ar finansējumu no citiem avotiem.

Latvijai pieejamais finansējums ir 160 000 EUR gadā, kas ļauj izveidot vismaz 8 informācijas centrus. Termiņš projektu iesniegšanai – 2012.gada 10. septembris.

Pilna informācija par projektu konkursu un pieteikuma veidlapa atrodama EK pārstāvniecības Latvijā tīmekļa vietnē šeit .

Iepriekšējā konkursā piedalījās pilsētu un novadu pašvaldības, bibliotēkas, nevalstiskās organizācijas. Pašlaik “Europe Direct” informācijas punkti atrodas Gulbenes bibliotēkā, Valmieras bibliotēkā, Jelgavas novada pašvaldībā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras filiālēs: Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē un Jēkabpilī.

Pieprasītākie pakalpojumi Europe Direct informācijas centros ir bijuši: uzziņu sniegšana par Eiropas Savienības jautājumiem, pasākumi, semināri, lekcijas; informatīvie materiāli.

konkurss

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā
Žanna Otisone
Tālr:67085410
Zanna.otisone@ec.europa.eu



 



Iesakām