Novada svētkos Europe Direct Informācijas centra stendā liela apmeklētāju interese

10.07.2012.

7. jūlijā Jelgavas novads svinēja savus 2. svētkus kā vienots novads. Tā kā iepriekšējie pasākumi parādīja, ka apmeklētājiem, it sevišķi bērniem ļoti patīk un interesē viktorīnas un aktivitātes par Eiropas Savienību, svētku laikā Elejas muižas parkā tika piedāvāti gan bezmaksas informatīvie bukleti, gan Eiropas laimes rata griešana, gan krāsošana un rotu gatavošana Eiropas Savienības karoga krāsās, gan  Eiropas puzles salikšana.
Rosība pie Eiropas laimes rata nerimās ne brīdi, gan lielie, gan mazie pārbaudīja savas zināšanas par Eiropas Savienību, tās dalībvalstīm, nopelnot Europe Direct suvenīrus, saldumus un balonus. Uzņēmīgākie centās salikt jauno Eiropas puzli. Liela piekrišana bija rotu darināšanai Eiropas Savienības krāsās un balonu pūšanai.

Lielā atsaucība ļauj secināt, ka šādi pasākumi ir laba iespēja, lai izplatītu ES informāciju, kā arī radītu interesi par ES aktuālajām tēmām, jo lauku teritoriju iedzīvotāji ne tik bieži var ierasties informācijas centrā, bet šeit, līdzās citām svētku aktivitātēm, var interesantā veidā saņemt sev vajadzīgo informāciju.

Šajā reizē jaunums bija vietējo ražotāju tirdziņš „Vietējais ražotājs – novada lepnums”, kurā novada uzņēmēji piedāvāja savu produkciju. Tas palīdzēja gan ražotājiem reklamēt savus izstrādājumus, gan sagādāja prieku apmeklētājiem, kuri varēja nogaršot un iegādāties vietējo produkciju. Viens no Europe Direct Informācijas centra darbības virzieniem ir uzņēmējdarbības aktivitātes veicināšana, un arī novada pašvaldība aktīvi darbojas šajā virzienā.

Lai radītu svētku noskaņu, uzņēmēju un EDIC stendā muzicēja Ķekavas lauku kapela „Klabatas”.  Savukārt uz skatuves Eiropas gada aktīvām vecumdienām ietvaros  uzstājās Jelgavas novada senioru pašdarbības kolektīvi. Europe Direct stendā visas dienas garumā aktīvi darbojās brīvprātīgie jaunieši.

Novada_svetki_1 Novada_svetki_2 Novada_svetki_3 Novada_svetki_4 Novada_svetki_5 Novada_svetki_6 Novada_svetki_7 Novada_svetki_8 Novada_svetki_9 Novada_svetki_10 Novada_svetki_13 Novada_svetki_14



 



Iesakām