Jelgavas seniorus informē par Eiropas Savienības aktualitātēm

10.02.2012.

Eiropas_gads_aktivai_novecosanai

Piedaloties pirmajā šī gada Jelgavas pensionāru biedrības kopsapulcē, Europe Direct Informācijas centra Jelgavā vadītāja Tabita Šķerberga vairāk kā simts klātesošos pasākuma dalībniekus informēja par 2012.gadu kā Eiropas gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei.

T. Šķerberga sniedza prezentāciju par Europe Direct Informācijas centru, tā aktivitātēm, pieejamo informācijas materiālu klāstu un plānotajiem pasākumiem šajā gadā, īpaši uzsverot iespējas senioriem gan Jelgavas pilsētā, gan novadā. Europe Direct Informācijas centrs iecerējis rīkot vairākus pasākumus, lai veicinātu vecākās paaudzes aktīvu iesaistīšanos sabiedriskajā dzīvē. Šeit minams starppaaudžu pasākums, kura ietvaros seniori dalīsies atmiņās par vēstures notikumiem, kā arī amatu un kulinārijas prasmēs, bet jaunieši iesaistīs seniorus fiziskās aktivitātēs (nūjošana, orientēšanās); seminārs un izbraukums „Iepazīsti Jelgavas un tās apkārtnes dabas un kultūrvēstures vērtības!”, Ziemassvētku sarīkojums senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lai iepazīstinātu ar Eiropas tautu Ziemassvētku tradīcijām. Tāpat Europe Direct Informācijas centrs atbalstīs pagasta jauniešu NVO organizēto Ziemassvētku dāvanu sagatavošanu senioriem un praktisko palīdzību, organizējot dārzu sakopšanas darbus.

Pēc prezentācijas seniori aktīvi iesaistījās laimes rata griešanā, lai, atbildot uz jautājumiem par Eiropas Savienību, saņemtu dāvaniņu – lielu eiro šokolādes monētu.

Pasākumu atklāja pensionāru biedrības ansamblis „Dziedātprieks” ar skanīgām un smeldzīgām dziesmām. Tāpat pasākumā piedalījās studentu korporāciju pārstāvji, kas aicināja apjozt Jelgavu ar sarkanbaltsarkanu karoga lenti, kas mūs vienotu tāpat kā kopīga valoda un aicinātu 18.februāra referendumā balstot pret Satversmes grozījumiem jeb par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

Prezentāciju skatīt šeit

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63022093
anita.skutane@jelgavasnovads.lv

IMG_4245 IMG_4240 IMG_4236 IMG_4232 IMG_4258 IMG_4255 IMG_4251 IMG_4248



 



Iesakām