Pieņemšana pie eirologa ES mājā 18. septembrī

14.09.2009.

18. septembrī, Eiropas Savienības mājā notiks “Pieņemšana pie eirologa” – atklātās lekcijas un diskusijas par Eiropas tēmām.

Ik rudeni Eiropas Savienības mājas institūcijas – Eiropas Parlamenta informācijas birojs un  Eiropas Komisijas pārstāvniecība – tradicionāli rīko atvērto durvju dienu. Šogad jaunievedums – atklātās lekcijas un diskusijas par aktuālām ES tēmām, kas sāksies 18. septembrī plkst. 9:30. Lekcijas notiks viena pēc otras, brīžiem vienlaikus ES mājas 2. un 3.stāvā.

“Ar aicinājumu pie eirologa mēs neieviešam jaunu terminu. Mēs mēģinām vienā vārdā ar smaidu apvienot vairākas iespējas: uzklausīt Eiropas lietu zinātājus un piedalīties dialogā. Sarunas notika aiz ES mājas logiem, kar ir arī logs uz un no Eiropas,” skaidro EK pārstāvniecības vadītājas vietnieks Valdis Zagorskis.

“Rīta pieņemšanā” ar lekciju par Eiropas Savienības enerģētikas politiku – “Vai dzīve kļūst dārgāka?” uzstāsies Rīgas Stradiņa universitātes asoc. prof. Andris Sprūds, bet par mazo skolu vietu Eiropas valstu izglītības sistēmā referēs Latvijas Universitātes lektors Oļģerts Tipāns.

Ar priekšlasījums par Eiropas kino uzstāsies Latvijas Universitātes profesors Viktors Freibergs, par inovāciju ieviešanu Eiropā –Latvijas Universitātes profesors Tālis Tīsenkopfs, par eiropeisko identitāti –Latvijas Universitātes profesore Maija Kūle.

Pēcpusdienā Rīgas Stradiņa universitātes lektors Veiko Spolītis skaidros lēmumu pieņemšanas procedūru un atbildēs uz jautājumu “Vai Briseles diktāts?”.

Plkst. 15:30 Eiropas Parlamenta informācijas birojs rīko diskusiju “Latvijas Republikas 20 demokrātijas gadi: Latvija un Eiropa demokrātijas un ekonomikas krustcelēs, kuru vadīs laikraksta “Diena” komentētājs Pauls Raudseps. Tajā piedalīties solījuši Eiropas Parlamenta deputāti Ivars Godmanis, Inese Vaidere, Eiropas studiju fakultātes dekāne asoc.prof. Ilga Kreituse, LSDSP priekšsēdētāja vietnieks Dainis Īvāns.

Eirologa programma

Informāciju sagatavoja: 
Ivars Bušmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs, 
t
ālr.: +371 67085414, e-pasts: ivars.busmanis@ec.europa.eu



 



Iesakām