EDIC piedalās pateicības pasākumā audžuģimenēm un aizbildņiem

06.12.2011.

Jelgavas novada pašvaldībā 3. decembrī notika gada noslēguma pateicības pasākums audžuģimenēm un aizbildņiem Jelgavas novadā, kas šogad noritēja jau ceturto reizi.

Bāriņtiesas vadītāja Olga Rudaka saka: „Šis ir viens no tiem svinīgajiem un reizē sirsnīgajiem pasākumiem, kad mēs kā pašvaldība varam pateikties saviem cilvēkiem par viņu nesavtību. Bāriņtiesa nepārtraukti tiecas uzrunāt un iesaistīt pēc iespējas vairāk ģimeņu, kas sevī jūt gan atbildību, gan misijas apziņu palīdzēt nelaimē nonākušiem bērniem un kļūt par acuraugiem, skolotājiem un uzmanības avotu no ligzdas izkritušiem putnēniem. Diemžēl tādu bērnu Jelgavas novadā ir daudz un nebūt nesarūk to ģimeņu skaits, kurās ir nopietnas problēmas. Tāpēc gan ar apmācībām, gan kursiem mēs cenšamies izglītot un norūdīt ikvienu personu vai vecākus, kas izrādījuši interesi kļūt par audžuģimeni vai ņemt savā aizbildnībā bez vecāku gādības palikušo bērnu. Un ir jābūt savai reizei no mūsu – pašvaldības un Bāriņtiesas puses visiem nodrošināt satikšanos, kopīgu jautājumu pārspriešanu un pateicības izrādīšanu par to svarīgo misiju, ko viņi uzņēmušies”.

Jelgavas novadā ir 11 audžuģimenes un 70 aizbildņi, kuri nodrošina ģimenisku vidi grūtībās nonākušiem vai bez ģimenes palikušiem bērniem, kam vai nu nav ģimenes vai tajās radušās problēmas.

Pirmo reizi šajā pasākumā piedalījās un to atbalstīja Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā. Pasākums noritēja ļoti sirsnīgā gaisotnē, bet īpašu prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem sagādāja populārā dziedātāja Nikolaja Puzikova uzstāšanās un EDIC organizētie atjautības uzdevumi par Eiropas Savienību.

Pasākuma noslēgumā ģimenēm bija iespēja cienāties pie kopīga cienasta un saņemt jaunākos ES informatīvos materiālus. Īpaši priecīgi par skaistajām un interesantajām grāmatām bija bērni, bet interesi uzzināt vairāk un līdzīgas viktorīnas organizēt savā pagastā izteica arī pieaugušie pasākuma dalībnieki.

Audzugimenes Audzugimenes_10 Audzugimenes_11 Audzugimenes_1 Audzugimenes_2 Audzugimenes_3 Audzugimenes_4 Audzugimenes_5 Audzugimenes_6 Audzugimenes_7 Audzugimenes_8 Audzugimenes_9



 



Iesakām