„Ceļojums pa Eiropu” kopā ar Kalnciema pagasta iedzīvotājiem

20.05.2011.

Turpinot Eiropas dienas aktivitātes, 17. maijā Kalnciema pagasta kultūras namā notika Europe Direct informācijas centra (EDIC) organizēts interaktīvs pasākums „Ceļojums pa Eiropu”. Pasākuma ievadā Kalnciema bibliotēkas telpās tika atklāta Latvijas Nacionālas bibliotēkas ceļojošā izstāde „Leģendas par Čehijas pilīm un cietokšņiem”, kas pasākumam piešķīra starptautisku skanējumu, jo izstādi atklāja Čehijas vēstnieks Latvijā.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja uzzināt interesantus faktus par Eiropas Savienības dalībvalstīm, un, atbildot uz viktorīnas jautājumiem, nopelnīt Europe Direct suvenīrus un balvas. Jāatzīmē, ka Kalnciema iedzīvotāji bija ļoti erudīti, un uzvarētājus nācās noteikt lozējot.

Lauku teritoriju iedzīvotāji ir viena no svarīgām Europe Direct Informācijas centra mērķa grupām, jo ir būtiski ar ES informāciju nodrošināt attālāk dzīvojošus iedzīvotājus, kuri regulāri neapmeklē novada centru Jelgavā. EDIC pasākuma dalībniekiem un Kalnciema bibliotēkai dāvināja ES informatīvos bukletus un kartes.

Atbalstot vides aktivitātes, pasākuma noslēgumā pie kultūras nama tika iestādīti košumkrūmi.

Eiropas diena Kalnciems_1 Eiropas diena Kalnciems_2 Eiropas diena Kalnciems_3 Eiropas diena Kalnciems_4 Eiropas diena Kalnciems_5 Eiropas diena Kalnciems_6 Eiropas diena Kalnciems_7 Eiropas diena Kalnciems_8 Eiropas diena Kalnciems_9



 



Iesakām