Jelgavas novada projektu speciālisti iepazīstas ar Vecpiebalgas novada pieredzi projektu īstenošanā

15.08.2011.

12. augustā Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā organizēja novada Attīstības nodaļas un pagastu projektu speciālistu pieredzes apmaiņas izbraukuma semināru „Labās prakses piemēri ES projektu īstenošanā Vecpiebalgas novada pašvaldībā”.

Vecpiebalgas novada pašvaldība izvietota Vecpiebalgas muižā, kur domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde – Andersone sniedza ieskatu pašvaldības darbā un projektu īstenošanā. Novada pašvaldība aktīvi realizē Lauku atbalsta dienesta, Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF)  projektus aktivitātē „Pamatpakalpojumu ekonomikai un iedzīvotājiem”, Nīderlandes fonda KNHM u.c. programmu projektus. Tāpat novadā ir aktīva uzņēmējdarbība –Vecpiebalgas muižā ir izvietota “Piebalgas Porcelāna Fabrika”, kura izceļas ar oriģināliem izstrādājumiem un piedāvājumu – porcelāna trauku apgleznošana ar profesionālajām krāsām.

Dienas gaitā apskatījām arī Vecpiebalgas Kultūras namu, Taurenes pagasta pārvaldi un kultūras namu, sociālā atbalsta centra telpas, kā arī tūrisma objektus – Kārļa Skalbes muzeju „Saulrieti”  un Vecpiebalgas ūdensrožu dīķus. Tūrisma uzņēmējdarbība ir viena no aktīvākajām nozarēm Vecpiebalgas novadā.

Projekta speciālisti ir viena no EDIC mērķa grupām, kuru kapacitātes paaugstināšana ir svarīga, lai uzlabotu projektu sagatavošanas un ieviešanas kvalitāti. Vidzemes plānošanas reģions, tai skaitā Vecpiebalgas novads, ir Jelgavas novada partneri arī TRANS IN FORM projektā.

Vecpiebalga Vecpiebalga_1 Vecpiebalga_2 Vecpeibalga_3 Vecpeibalga_4 Vecpiebalga_5



 



Iesakām