EuroparlTV

16.06.2010.

No 2008. gada tiešajā ēterā pieejama Eiropas Parlamenta interneta televīzija EuroparlTV. Tā ir pirmā interneta TV Eiropas Savienības institūcijās, kas nodrošina iespēju noskatīties pārraides 22 valodās, tādēļ ir unikālākais tiešsaistes TV projekts pasaulē daudzvalodības ziņā.
Eiropas Parlaments (EP) ir izveidojis šo interneta televīzijas kanālu „europarltv”, jo ikvienam pilsonim ir tiesības zināt, kas notiek pašu pilsoņu vēlētajā iestādē, un tuvāk iepazīties ar tās darbu. Šā TV kanāla uzdevums ir veicināt demokratizācijas procesu Eiropas Savienībā un palīdzēt veidot Eiropas publisko telpu.
TV kanāla darbs ir vērsts uz to, lai stiprinātu Eiropas Parlamenta un ES pilsoņu mijiedarbību. Pilsoņiem tiek dota iespēja paust savu viedokli par raidījumu saturu un tos saturiski uzlabot.
Sadaļā „Kontakti” pilsoņiem ir pieejama elektroniskā pastkastīte, kur nosūtīt jautājumus, pieprasīt informāciju, kā arī iesniegt priekšlikumus Eiropas Parlamentam. Visiem pieprasījumiem ir jābūt saistītiem ar Eiropas Savienības darbības jomām.
Visi, kam pieejams platjoslas interneta pieslēgums, četros kanālos var skatīties debates, jaunākās ziņas, notiekošo aizkulisēs, tiešraides no plenārsēdēm, kā arī īpašus raidījumus jauniešiem.
EuroparlTV kanāli:

  • “Jūsu Parlaments” – tiem, kurus interesē Eiropas Savienības politikas jautājumi: nozaru pārstāvjiem, sociālajiem partneriem, lobijiem, akadēmiķiem, Eiropas Savienības iestāžu darbiniekiem.
  • “Jūsu viedoklis” – plašai sabiedrībai, dodot iespēju lietotājam veidot savu programmu.
    “Jaunatnes Eiropa” – īpaši skolas vecuma jauniešiem – auditorijai, kas ir aktīvākie interneta lietotāji un kuri ir nākotnes Eiropas elektorāts
  • “Parlaments tiešraidē” – sniedz nepārtrauktu informāciju par notikumiem Eiropas Parlamentā — plenārsēžu debatēm ar interneta saitēm uz iepriekšējām plenārsēdēm audiovizuālajā arhīvā un gaidāmajiem notikumiem, kā arī par parlamentāro komiteju darbu.

EuroparlTV_logo

Birkas: , , ,



 



Iesakām