Audžuģimenes tiekas ikgadējā salidojumā

21.08.2020.

Jelgavas novada Bāriņtiesas un Europe Direct Informācijas centra Jelgavā (EDIC) rīkotais ikgadējais audžuģimeņu un aizbildņu salidojums šogad notika 1. augustā Vilces pagastā pie Vilces muižas. Pasākums tiek rīkots jau septī gadus un kļuvis par labu tradīciju, tajā  piedalījās Jelgavas novada audžuģimenes un aizbildņi, kā arī ģimenes no Liepājas pilsētas, Tukuma, Kandavas, Daugavpils un Valmieras novadiem, kas rūpējas par Jelgavas novada bērniem.
“Audžuģimenes un aizbildņi, kas uzņēmušies rūpes par Jelgavas novada bērniem, kas dažādu apstākļu dēļ palikuši bez bioloģisko vecāku gādības, šogad vasaras salidojumā tikās jau septīto gadu. Tikšanās reizēs ģimenes dibina jaunus kontaktus, dalās ar pieredzi un zināšanām, apgūst jaunas iemaņas, tiekas ar speciālistiem un pārrunā būtiskākos jautājumus bērnu audzināšanā, kā arī pilnveido savas prasmes dažādās radošajās darbnīcās. Šeit mēs visi varam satikties brīvā, nepiespiestā atmosfērā un bērni gūst jaunus draugus vai satiek sen neredzētus draugus un bauda šo dienu, kas ir sagādāta tieši viņiem un viņu ģimenēm”, komentē bāriņtiesas priekšsēdētāja Solveiga Alksne.

Pasākumā Europe Direct informācijas centrs sadarbībā ar novada Bāriņtiesu salidojuma dalībniekiem visas dienas garumā nodrošināja gan lekcijas vecākiem, gan radošas un izglītojošas nodarbības jauniešiem un bērniem. Dienas laikā ģimenes varēja arī piedalīties Eiropas radošajā darbnīcā, atbildot uz jautājumiem Gudriniekiem un Ekspertiem, vērot zemessardzes sagatavotos demonstrējumus un piedalīties zemessardzes noorganizētajos treniņos, piedalīties keramikas radošajās darbnīcās, izspēlēt diskgolfu, spēlēt lielformāta dārza spēles un vēl daudzas tikpat aizraujošas atrakcijas. Dalībnieku atsaucību guva arī cirka žonglieri un velotriāla paraugdemonstrējumi. Savukārt vakarpusē visi pulcējās uz muzikālu vakara noslēgumu.
Līdztekus sniegtajai informācijai stendā, Europe Direct informācijas centrs pasākumu atbalsta ar balvām un dāvanām audžuģimenēm.
Patlaban Jelgavas novadā darbojas 23 audžuģimenes un ap 60 aizbildņu.

EUROPEDIRECT-VILCE-6 EUROPEDIRECT-VILCE EUROPEDIRECT-VILCE-2 EUROPEDIRECT-VILCE-3 EUROPEDIRECT-VILCE-4 EUROPEDIRECT-VILCE-7 EUROPEDIRECT-VILCE-8 EUROPEDIRECT-VILCE-9 EUROPEDIRECT-VILCE-10 EUROPEDIRECT-VILCE-11 EUROPEDIRECT-VILCE-12 EUROPEDIRECT-VILCE-13 EUROPEDIRECT-VILCE-14 EUROPEDIRECT-VILCE-15 EUROPEDIRECT-VILCE-16 EUROPEDIRECT-VILCE-17 EUROPEDIRECT-VILCE-18



 



Iesakām