Eiropas zaļais kurss zaļākai domāšanai un ilgtspējīgai attīstībai

02.07.2020.

Atzīmējot Eiropas dienu un akcentējot vides aizsardzību un ilgtspējīgu attīstību, Europe Direct informācijas centrs Jelgavā (EDIC) Elejas muižas parkā 30. jūnijā rīkoja pasākumu Jelgavas novada jauniešiem.
Pasākuma informatīvā daļa bija veltīta dabas aizsardzības, zaļās domāšanas un ilgtspējīgas attīstības tēmai, un tajā jaunieši ekspertes Laumas Ziemeļnieces vadībā piedalījās izglītojošā spēlē, sekojot uzdevumiem aplikācijā Tours Across Baltic, iepazīstot gan Elejas parka kultūrvēsturisko un dabas mantojumu, gan izpildot dažādus uzdevumus, piemēram, Elejas estrādē uzņemot fotogrāfiju, kurā atspoguļots, kā katrs jaunietis ikdienā rūpējas par dabu un publicējot bildi ar noteiktiem tēmturiem instagramm, tādējādi nodrošinot informācijas izplatīšanos sociālajos tīkos, vai cenšoties aprēķināt savu ekoloģisko pēdu. Tāpat jaunieši diskutēja par to, kas ir Eiropas zaļais kurss un kādu ieguldījumu mēs varam dot dabas un resursu saudzēšanai un izmantošanai ilgtspējīgā veidā.
Pasākumā piedalījās apmēram 30 jauniešu, kuri uzsvēra, ka iegūtās zināšanas būs noderīgas un liks pārvērtēt paradumus ikdienas dzīvē, piemēram, ūdens resursu taupīšanu, papīra maisiņu izmantošanu, kā arī atzinīgi novērtēja izstrādāto aplikāciju. Paredzēts, ka turpmāk aplikāciju varēs izmantot tūristi, kas apmeklēs Elejas muižas parku.
Diemžēl plānoto ozolu stādīšanu, papildinot trūkstošos ozolus alejā pie Tējas namiņa, izjauca lietus. Tie tiks iestādīti, iestājoties sausākam laikam.
Aicinām sekot līdzi EDIC aktivitātēm un aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un Latvijā mājas lapā www.edic.jrp.lv.

EIROPASZALAISKURSS-50 EIROPASZALAISKURSS-1 EIROPASZALAISKURSS-31 EIROPASZALAISKURSS-36 EIROPASZALAISKURSS-42 EIROPASZALAISKURSS-58 EIROPASZALAISKURSS-85 Zalais kurss Eleja 2 Zalais kurss Eleja 3 Zalais kurss Eleja 5 Zalais kurss Eleja 6 Zalais kurss Eleja Zalais kurss Eleja 4

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām