Jaunieši iepazīst Frankofonijas valstis

16.03.2010.

Šī gada 11.martā Jelgavas „Europe Direct” informācijas centrs piedalījās Frankofonijas dienas pasākumā, kas jau piekto gadu Jelgavā notika Latvijas Lauksaimniecības Universitātē (LLU). Šī gada pasākuma temats bija „Jaunieši Frankofonijas valstīs”, lai popularizētu franču kultūru jauniešu vidū.
Pasākuma ietvaros „Europe Direct” informācijas centra pārstāvji prezentēja centra darbību un aktivitātes, kā arī informēja jauniešus par iespējām studēt un strādāt Frankofonijas valstīs. Tāpat centra pārstāvji vadīja arī viktorīnu „Iepazīsti Frankofonijas valstis”, kurā ikvienam bija iespēja atbildēt uz 11 jautājumiem un iegūt „Europe Direct” sarūpētās balvas.
Pasākumā savos iespaidos par darbu un mācībām Francijā, Šveicē, Beļģijā dalījās LLU studenti. Franču mūzika izskanēja Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas audzēkņu un citu mūziķu izpildījumā. Pasākuma ietvaros tika atklāta jelgavnieku iesūtīto fotogrāfiju izstāde „Ceļojums uz Frankofoniju”, kā arī Ludmilas Grīnbergas gleznu izstāde „Mīlestības telpa”.
Frankofonijas dienas ietvaros ikvienam bija iespēja piedalīties radošajā darbnīcā, kuru vadīja galerijas „Suņu taka” īpašnieki Ilona un Ilmārs Drīliņi un kurā varēja apgūt impresionisma stila pamatus un apdrukāt auduma maisiņus īpašā sietspiedes tehnikā.
Pasākumu organizēja Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātes Valodu katedra sadarbībā ar Francijas Kultūras centru un Francijas Vēstniecību.

Prezentācija lejupielādei.

Foto no pasākuma:

frankofonija_0472 frankofonija_0475 frankofonija_0477 IMG_0485 frankofonija_0492 frankofonija_0522 frankofonija_0526 frankofonija_0533 frankofonija_0540

Birkas: , , ,



 



Iesakām