Bibliotekāru informatīvā vizīte Rīgā par Eiropas Savienības aktualitātēm

25.02.2019.

20. februārī Jelgavas un Ozolnieku novada bibliotekāri devās uz Rīgu, lai uzzinātu par šī gada Eiropa Savienības (ES) aktualitātēm – Eiropas vēlēšanām, Latvijas 15 gadiem ES un Brexit ietekmi Latvijā, kā arī iepazītos ar jauniem īstenotiem ES projektiem un bibliotēkām.
Vispirms iepazināmies ar Mazcenu bibliotēku Mārupē, kas ir moderna un plaša, šeit tika pārrunāti visus interesējošie profesionālie jautājumi.
Nākošais objekts bija Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs – jaunā Zinātņu māja un Dabas māja. Zinātņu māja ir tikko atvērta, tajā paredzēts izvietot Medicīnas fakultāti un Fizikas un matemātikas fakultāti, tur mājvietu radīs arī 6 zinātniskie institūti. Vislielāko interesi izraisīja bibliotēka, kurās klientu apkalpošanai tiek izmantotas vismodernākās tehnoloģijas, tā kā nemaz nav nepieciešama darbinieku klātbūtne grāmatu saņemšanā un nodošanā, bibliotēka atvērtas 24/7 režīmā.
Turpinājumā iepazināmies ar līdzās esošo Dabas māju, kur izvietotas Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Ķīmijas fakultāte un Bioloģijas fakultāte, kā arī notiek nodarbības Jauno biologu, Jauno ķīmiķu un Jauno ģeogrāfu skolās. Šajā dienā ēkā norisinājās arī Eiropas Parlamenta biroja Latvijā organizēts Eiropas vēlēšanu kampaņas pasākums – “Šoreiz es balsošu”, kurā bija iespēja piedalīties arī bibliotekāriem un noklausīties prezentāciju par to, cik nozīmīgs ir ES ieguldījums mūsu katra personīgajā un valsts dzīvē, lai motivētu piedalīties Eiropas vēlēšanās 25. maijā. Bibliotekāriem ir nozīmīga loma kā šīs informācijas izplatītājiem bibliotēku apmeklētājiem. Arī dabas mājā ir moderna un plaša bibliotēka, kuru bija iespēja apskatīt.
Vairāk par Akadēmisko centru un ES investīcijām ēku celtniecībai un iekārtošanai varat lasīt šeit: https://www.tornakalns.lu.lv/
Noslēgumā devāmies uz Ārlietu ministriju, kur bibliotekārus par Brexit ietekmi un Latvijas 15 gadiem ES informēja Eiropas Savienības Koordinācijas un politiku departamenta Vispārējo un institucionālo lietu nodaļas vadītāja Sintija Rupjā.

EV 01 02_003 03 04 05 06 07 08 09 10 12 13 14 15 16 17 19



 



Iesakām